ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι ασθενείς λένε Ναι ξανά, στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ

Επιστρέφουν οι ασθενείς στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την τόνωση των οικονομικών των νοσοκομείων. 

Οι ασθενείς λένε Ναι ξανά, στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων είχε μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 4 χρόνια και από πέρυσι άρχισε να σημειώνει ανάκαμψη. Ειδικότερα, το 2015 οι επισκέψεις έφθασαν τις 522.196, ενώ το 2010 είχαν αγγίξει τις 530.000. Το 2012 οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων δεν είχαν ξεπεράσει τις 400.000.

Στην επάνοδο των επισκέψεων συνέβαλλε σύμφωνα με το δημοσίευμα η μείωση κατά 20% του κόστους των επισκέψεων που έγινε επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Να σημειωθεί, ότι πρώτα στις επισκέψεις των πολιτών, έρχονται τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και τα ειδικής κατεύθυνσης, ενώ «πρωταθλητής» στα έσοδα αναδεικνύεται η ναυαρχίδα του ΕΣΥ, ο Ευαγγελισμός.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών ήρθε πέρυσι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας με 36.000 επισκέψεις, ενώ πολύ ψηλά βρέθηκαν και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Ηρακλείου Κρήτης και του Ρίου Πατρών.

Εν τω μεταξύ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσανατολίζεται στην καθιέρωση νέου κοστολογίου με χαμηλές τιμές για τις επισκέψεις των απογευματινών ιατρείων του ΕΣΥ.

Πηγή: Καθημερινή