ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Όταν οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σαν τον γάιδαρο του Χότζα - Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της ΠΟΕΔΗΝ και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη για την κατάσταση στην Υγεία.

ΠΟΕΔΗΝ: Όταν οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σαν τον γάιδαρο του Χότζα - Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα

Η ΠΟΕΔΗΝ παρουσιάζει ντοκουμέντα από τον θάλαμο του νοσοκομείου της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» όπου οι ασθενείς χρησιμοποιούν σόμπα χαλαζία για να ζεσταθούν.

soba xalazia nosokomeio

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει το «λουκέτο» στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων αντιδραστηρίων, των υλικών που απαιτούνται για τις μικροβιολογικές εξετάσεις. Όπως είχε ενημερώσει με έγγραφό της τη διοίκηση του νοσοκομείου την περασμένη εβδομάδα η υπεύθυνη για τη λειτουργία του «δεν θα διενεργούνται μικροβιολογικές εξετάσεις ούτε καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών αίματος».

poedin eggrafo

Τέλος, παρουσιάζει το ασθενοφόρο του ΕΣΥ που έχουν στη διάθεσή τους οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Κάσο, το οποίο είναι κυριολεκτικά ερείπιο.

kasos asthenoforo

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πολάκη:

«Νο 1
Τα Νοσοκομεία μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες άνω του 1 δισεκατομμυρίου από ότι είχαν "προβλέψει οι προηγούμενοι"

Νο 2
Τα Νοσοκομεία τέλος του 2016 έκλεισαν με πλεόνασμα 35.000 ευρώ

Όταν η φαντασία ξεπερνάει την πραγματικότητα (επτά έτη κατηφόρα). Όταν οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σαν τον γάιδαρο του Χότζα.

Κοινοποιήσεις:

1. Έγγραφο του Παν / κου Νοσοκομείου Λάρισας για επικείμενη αναστολή μικροβιολογικών εξετάσεων, από την Διευθύντρια Μικροβιολογικού, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων

2. Η θέρμανση των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

3. Ασθενοφόρο σε κυκλοφορία στην Κάσο».