ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΙΣΑ ζητά παράταση για την καταβολή των εισφορών του ΕΦΚΑ

«Μετά από σχετικές οχλήσεις, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι μεγάλος αριθμός γιατρών-μελών μας δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το ύψος των επιβαλλομένων εισφορών με βάση τις διατάξεις του ν. 4387/2016 “Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος − Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις” [ΦΕΚ Α 85], καθώς μέχρι και σήμερα λαμβάνουν το μήνυμα ότι “Η διαδικασία ανάρτησης των εισφορών στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη. Προσωρινά δε μπορείτε να δείτε την εισφορά σας”. Επιπλέον, τα ΜΜΕ αναφέρουν περιπτώσεις ασφαλισμένων που “εξαφανίστηκαν”. Από πολλούς καταγγέλλονται λάθη».

Ο ΙΣΑ ζητά παράταση για την καταβολή των εισφορών του ΕΦΚΑ

Με την ανακοίνωση αυτή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά παράταση για την καταβολή των εισφορών του ΕΦΚΑ του μήνα Ιανουαρίου, οι οποίες πρέπει κανονικά να εξοφληθούν μέχρι και την τελευταία μέρα του τρέχοντος μήνα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει επίσης:

«Όλα αυτά είναι εξαιρετικά λυπηρά φαινόμενα σε ένα κράτος δικαίου. Δημιουργούν περαιτέρω ανασφάλεια στους πολίτες και στους γιατρούς-μέλη μας. Πολλές είναι εξάλλου και οι περιπτώσεις λαθών.

Επιβεβαιώνεται συνεπώς ότι ο νόμος αυτός, εκτός από νόμος-λαιμητόμος, όπως έχει εύστοχα χαρακτηριστεί, είναι εντελώς ανεφάρμοστος, λόγω της αδυναμίας της ίδιας της διοίκησης εγκαίρως να προβεί στην έκδοση των απαιτουμένων ειδοποιητηρίων.

Μετά ταύτα είναι επιβεβλημένη η άμεση έκδοση απόφασης από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με την οποία θα δίδεται παράταση για την καταβολή εισφορών του μηνός Ιανουαρίου 2017 στην καταληκτική προθεσμία για την καταβολή εισφορών όλων των ασφαλισμένων, τουλάχιστον έως 31.3.2017».

Δηλώσεις επιφύλαξης δικαιώματος προς τον ΕΦΚΑ

Παράλληλα, ο ΙΣΑ ανακοίνωσε ότι οι ιατροί-μέλη του δύνανται να καταθέτουν δήλωση επιφύλαξης δικαιώματος προς τον ΕΦΚΑ, την οποία μπορούν να αποστέλλουν στον οργανισμό και θα πρωτοκολλήσει ο ίδιος ο ΙΣΑ.

«Με σκοπό τη διευκόλυνση των ιατρών-μελών μας, επισυνάπτουμε σχέδιο δήλωσης επιφύλαξης, το οποίο, όσοι από σας επιθυμείτε, θα πρέπει να το συμπληρώσετε να το υπογράψετε και να θέσετε τη σφραγίδα σας, στη συνέχεια δε να το αποστείλετε με φαξ (2130117384) ή σκαναρισμένο με email στον ΙΣΑ (isathens2@isathens.gr).

Υπάλληλος του ΙΣΑ θα το πρωτοκολλήσει, καθένα χωριστά, στο πρωτόκολλο του ΕΦΚΑ (πρώην ΤΣΑΥ). Όσοι από εσάς επιλέξετε να διατυπώσετε επιφύλαξη διά του ΙΣΑ θα πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα μας τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου σας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η δήλωση επιφύλαξης δικαιώματος προς τον ΕΦΚΑ είναι διαθέσιμη εδώ

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ: Ζητά ένταξη των γιατρών στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών