ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός: Δημόσιες και με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση οι νέες δομές Υγείας

«Οι νέες δομές Υγείας θα είναι δημόσιες με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ 5ης Δ.Κ. Αθήνας, με θέμα «Τι πετύχαμε, τι αλλάζουμε στην Υγεία» στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας.

Ξανθός: Δημόσιες και με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση οι νέες δομές Υγείας

Ο κ. Ξανθός τόνισε πως η κεντρική οργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων θα μειώσει τις αναμονές και την ταλαιπωρία στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αλλά και στα τακτικά ιατρεία, και σημείωσε πως η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η απάντηση στην κρίση του συστήματος υγείας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο αίτημα της καθολικής κάλυψης όλων των πολιτών που γίνεται πράξη, όπως είπε, και επισήμανε πως η «επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην ολιστική φροντίδα των ανθρώπων στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για θέματα πρόληψης είναι στις προτεραιότητές μας».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «στόχος μας είναι ποιοτική φροντίδα και η ανάγκη τεκμηριωμένης ιατρικής φροντίδας».

Κατά την προσέλευση και την ομιλία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού περίπου 30 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο φώναζαν συνθήματα, ενώ κάποιοι πέταξαν νερό προς τους συγκεντρωμένους.

Η ένταση κορυφώθηκε μετά την ομιλία του Ανδρέα Ξανθού.

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με μία ώρα καθυστέρηση, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα όσα συνέβησαν τόνισε: «Δεν έχουμε αλλεργία στην κοινωνική διαμαρτυρία. Σίγουρα δεν είναι έκφραση αυθεντικής διαμαρτυρίας, αλλά σίγουρα αυτοί δεν είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι όσοι έκαναν κουμάντο στη χώρα 40 χρόνια, οι οποίοι είναι και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της χρεωκοπίας της χώρας».

Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν μετά την ομιλία του υπουργού Υγείας, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του και αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές που σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται στο χώρο της Υγείας.