ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προσφυγικό: Προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα 9 Προαναχωρησιακά Κέντρα

Γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικό προσωπικό και διερμηνείς καλούνται να καλύψουν 155 θέσεις στα 9 Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Προσφυγικό: Προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα 9 Προαναχωρησιακά Κέντρα

Της Διονυσίας Προκόπη

Πρόκειται για την υλοποίηση του προγράμματος για την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μετανάστες -με έμφαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη- οι οποίοι είτε ήδη βρίσκονται είτε θα μετακινηθούν το επόμενο διάστημα στις κλειστού τύπου δομές.

Ήδη την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ανάγκη δημιουργίας και ενίσχυσης των προαναχωρησιακών κέντρων, ώστε να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα camps – κέντρα φιλοξενίας στα νησιά, να επιταχυνθεί η εξέταση του ασύλου και οι επιστροφές στην Τουρκία. «Πρέπει να συνεχίσει η χρηματοδότηση γι’ αυτές τις δομές. Πρέπει να φτιάξουμε επειδή προβλέπεται έτσι κι αλλιώς και είναι νομικά σωστό η προστατευτική κράτηση, να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες transit διαβίωσης των ανηλίκων σε κάποια μέρη που αναγκαστικά με βάση το νόμο οδηγούνται υπό κράτηση μέχρι να μπούνε σε δομή, προκειμένου να μη γυρνάνε στα χωράφια και να μην γίνονται θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων και των προσλήψεων έχει αναλάβει η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε), η οποία επεκτείνεται και στον τομέα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Οι 155 προσλήψεις χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Οι συμβάσεις είναι ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου, με μέγιστη διάρκεια τα δύο χρόνια, και συγκεκριμένα μέχρι τις 31/12/2019, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ για το ιατρικό προσωπικό με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Οι θέσεις κατανέμονται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα του Ταύρου, της Αμυγδαλέζας, της Κορίνθου, της Ξάνθης, του Παρανεστίου Δράμας, του Φυλακίου Ορεστιάδας, της Μόριας, της Κω, της Σάμου, και στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες, καθημερινά 12.00 - 15.00, στο τηλέφωνο 2102447698.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή θέσεων ανά κέντρο και ειδικότητα ΕΔΩ.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι τελικοί πίνακες με τις 122 προσλήψεις του προγράμματος Philos

Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕΕΛΠΝΟ & ΕΔΔΥΠΠΥ για την προαγωγή της υγείας των πολιτών