ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έτοιμες οι ΤΟΜΥ να λειτουργήσουν - Πενθήμερο ωράριο πρωί & απόγευμα

Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι πλέον γεγονός και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στηρίζει αναφανδόν το εγχείρημα.

Έτοιμες οι ΤΟΜΥ να λειτουργήσουν - Πενθήμερο ωράριο πρωί & απόγευμα

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας, οι οποίες όπως έχει γνωστό, θα μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες, τόσο τα πρωινά, όσο και τα απογεύματα σε 5νθήμερη βάση. Ωστόσο οι γιατροί των ΤΟΜΥ, θα δέχονται μόνο τους εγγεγραμμένους σε αυτές πολίτες, όπως προβλέπεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια για τον «καθορισμό τρόπου λειτουργίας Τοπικών Μονάδων Υγείας».

Σύμφωνα με την απόφαση, οι μονάδες θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτές πολίτες σε καθημερινή βάση, πλην των επίσημων αργιών, του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των μονάδων αυτών θα είναι επτάωρο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Η υπουργική απόφαση επίσης, περιγράφει το καθηκοντολόγιο τόσο των γιατρών όσο και του λοιπού προσωπικού, ενώ προβλέπει την τήρηση παρουσιολογίου και τη διαδικασία «αυτοαξιολόγησης».

Εν τω μεταξύ, έτοιμες να λειτουργήσουν είναι οι τρεις πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ, ενώ η λειτουργία των ΤΟΜΥ στην περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη θα καθυστερήσει, καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμη χώροι.

Να σημειωθεί ότι στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης θα λειτουργήσουν συνολικά τέσσερις ΤΟΜΥ, στον Δήμο Ευόσμου- Κορδελιού οκτώ και εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά εκτός από την ΤΟΜΥ στη Νικόπολη θα λειτουργήσουν άλλες τρεις: στη Ευκαρπία (εντός του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου, Εθνικής Αντιστάσεως 24), το κτίριο του Κοινωνικού Ιατρείου Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης και στη Σταυρούπολη, στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη:

Έτοιμες να λειτουργήσουν οι τρεις πρώτες ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Να ξεκαθαρίσει το τοπίο της ΠΦΥ - Όχι πλεονάσματα στην πλάτη μας