ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Σε εξέλιξη η αναδιάταξη του Συστήματος Υγείας για τη νοσηλεία περιστατικών covid-19

Πίεση δέχεται το σύστημα υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με covid-19, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Αττικής. 

Κορονοϊός: Σε εξέλιξη η αναδιάταξη του Συστήματος Υγείας για τη νοσηλεία περιστατικών covid-19

Κατειλημμένες είναι οι κλίνες ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Θριάσιο», «Σισμανόγλειο», «Ασκληπιείο» , «Ελπίς».

Δώδεκα κενές κλίνες ΜΕΘ βρίσκονται στα νοσοκομεία, «ΚΑΤ», «Αγία Όλγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό.

Στο «κόκκινο» και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και κλίνες ΜΕΘ. Το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19. Γίνονται προσπάθειες ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, ώστε να φτάσουν τις 340 και τα περιστατικά εκτός κορονοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται, είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ.

Εξετάζεται επίσης η μετατροπή τις επόμενες ημέρες, του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών covid.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)