ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη - Μία νέα χρήσιμη ιστοσελίδα ξεκινά

Μία νέα χρήσιμη ιστοσελίδα εγκαινιάζεται σήμερα 10 Οκτωβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας  Ημέρας Ψυχικής Υγείας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες γύρω από την κατάθλιψη.

Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη - Μία νέα χρήσιμη ιστοσελίδα ξεκινά

Η ιστοσελίδα ονομάζεται "Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη"! www.citizensagainstdepression.gr και στόχο έχει την Αυτοβοήθεια, Δικτύωση και Θεραπευτική Υποστήριξη στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης σε αστικές και νησιωτικές περιοχές

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει σε ιατρική φροντίδα. Εκτιμάται, ότι 10% με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.