ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τεστ με βίντεο: Δείτε αν έχετε τάσεις… ψυχοπάθειας!

Κοιτάξτε καλά την κοπέλα που χασμουριέται στην κεντρική φωτογραφία. Μήπως σας ήρθε η επιθυμία να χασμουρηθείτε κι εσείς;

Τεστ με βίντεο: Δείτε αν έχετε τάσεις… ψυχοπάθειας!

Αν όχι, δείτε το παρακάτω βίντεο...



Πόση ώρα αντέξατε μέχρι να χασμουρηθείτε; Μήπως τα καταφέρατε μέχρι το τέλος χωρίς να επηρεαστείτε;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το χασμουρητό είναι μια άκρως «κολλητική» συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων. Μάλιστα, μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences δείχνει ότι η «αντίσταση» ενός ανθρώπου στο κολλητικό χασμουρητό αποτελεί ενδεχομένως ένδειξη ψυχοπάθειας!

Η ευαισθησία ενός ανθρώπου στο κολλητικό χασμουρητό συσχετίζεται με τη ενσυναίσθηση, αναφέρει η μελέτη. Εάν λοιπόν ένα άτομο καταφέρνει να μείνει εντελώς ανεπηρέαστο όταν βλέπει κάποιον να χασμουριέται, αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν διαθέτει ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση, ένα γνώρισμα που συνδέεται στενά με τις τάσεις ψυχοπάθειας, αναφέρει ο βασικός συντάκτης της μελέτης, Μπράιαν Ραντλ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι, αντίθετα με τις προκαταλήψεις που έχουν επικρατήσει, η ψυχοπάθεια δεν ταυτίζεται απαραίτητα με βίαιες τάσεις. Αρκετοί επιτυχημένοι άνθρωποι επιδεικνύουν κλασικά σημάδια ψυχοπάθειας, όπως ο ναρκισσισμός και ο έντονος δυναμισμός, χωρίς να θεωρούνται καθόλου επικίνδυνοι για τους ανθρώπους γύρω τους.

Όσο για το αποτέλεσμα του τεστ, μην ανησυχείτε εάν η φωτογραφία και το βίντεο δεν σας έκαναν να χασμουρηθείτε! Όπως επισημαίνει ο Ραντλ, αυτό μπορεί να συμβεί εάν ένα άτομο είναι πολύ στρεσαρισμένο ή αφηρημένο.

Δείτε κι αυτό:

Δείτε αν σκέφτεστε σαν ψυχοπαθής – Τεστ με βίντεο

Ψυχολογικό τεστ με βίντεο: Πόσο καλοί ψεύτες είστε;

Τεστ με βίντεο: Δείτε αν διαθέτετε κοινή λογική