ΥΓΕΙΑ

Οκτώ "συνήθειες - θάνατος" για την καρδιά μας...

Είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματος, καθώςείναι υπεύθυνη για τη διοχέτευση του αίματος σε ολόκληρο τον οργανισμό.
Οκτώ "συνήθειες - θάνατος" για την καρδιά μας...

Είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματος, καθώςείναι υπεύθυνη για τη διοχέτευση του αίματος σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Φυσικά, αναφερόμαστε στην καρδιά μας, της οποίας, αν καιγνωρίζουμε τη σημαντικότητα, έχουμε υιοθετήσει συνήθειες που όχι μόνο δεν την «βοηθούν»,αλλά αντιθέτως τη βλάπτουν.

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συνήθειεςεκείνες που καταστρέφουν την καρδιά μας:

Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, σίγουρα θα κάνει περισσότεροκαλό παρά κακό. Ωστόσο, η σε μεγάλες ποσότητες και μακροχρόνια κατανάλωσηαλκοόλ, υπονομεύει το συκώτι, την υγεία των οστών, τη μνήμη, ενώ επίσης προκαλείπροβλήματα στην καρδιά λόγω της υπέρτασης. Σύμφωνα με έρευνες, η λελογισμένηχρήση αλκοόλ, ρίχνει τις πιθανότητες θανάτου από έμφραγμα, κατά 50%.

Πολύ αλάτι

Μπορεί να νοστιμεύει το φαγητό, ωστόσο μην το παρακάνετε,καθώς αυξάνει τις πιθανότητες για υπέρταση.

Έλλειψη άσκησης

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσοι δεν γυμνάζονται έχουν αυξημένεςπιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη, ενώ μακροπρόθεσμα προσλαμβάνουν βάρος, μεαποτέλεσμα να επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς. Μάλιστα, τις περισσότερεςφορές, η έλλειψη άσκησης συνοδεύεται και από κακή διατροφή, που κάνει ταπράγματα ακόμη χειρότερα.

Άγχος και κατάθλιψη

Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι το συσσωρευμένο άγχος «ρίχνει»τις άμυνες του ανοσοποιητικού μας, επιβαρύνοντας, παράλληλα, και μάλιστα σεσημαντικό βαθμό το νευρικό μας σύστημα.

Κάπνισμα

Το τσιγάρο θεωρείται υπεύθυνο για το 30% των θανάτων απόέμφραγμα, ενώ συνδέεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε στόμα,λαιμό και πνεύμονες.

Έλλειψη ύπνου

Φροντίζετε να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ και αναντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας, αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού. Η μακροχρόνιαέλλειψη ύπνου οδηγεί σε ορμονικές διαταραχές, οι οποίες, εκτός από τηνυπερφαγία και παχυσαρκία, οδηγούν σε προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς.