ΥΓΕΙΑ

Τι κάνετε λάθος και η επιδερμίδα σας γερνάει πρόωρα

Αυτή είναι η “αλφαβήτα” της καθημερινής ρουτίνας που πρέπει να υιοθετήσετε προκειμένου να έχετε φωτεινό και νεανικό δέρμα για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Αν ακολουθήστε όλα τα βήματα που πρέπει θα δείτε τα αποτελέσματα μέσα σε
Τι κάνετε λάθος και η επιδερμίδα σας γερνάει πρόωρα

Αυτή είναι η “αλφαβήτα” της καθημερινής ρουτίνας που πρέπει να υιοθετήσετε προκειμένου να έχετε φωτεινό και νεανικό δέρμα για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Αν ακολουθήστε όλα τα βήματα που πρέπει θα δείτε τα αποτελέσματα μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Δείτε τα λάθη που κάνετε και γερνάτε πρόωρα το δέρμα σας:

Δεν χρησιμοποιείτε καθαριστικό προσώπου κάθε πρωί και κάθε βράδυ

Όταν ξυπνάτε το πρωί η επιδερμίδα σας είναι γεμάτη με φυσικά έλαια, σκόνη, γύρη και (πιθανώς) μέικ-απ. Βρείτε ένα απαλό καθαριστικό προϊόν προσώπου που να ταιριάζει στον δικό σας τύπο δέρματος (ξηρό, λιπαρό). Επίσης μην κάνετε απολέπιση περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα.

Δεν δίνετε στο δέρμα σας αρκετή βιταμίνη-Α

Τα ρετινοειδή που περιέχουν βιταμίνη-Α είναι η βάση κάθε προσπάθειας να κρατήσετε μακριά τα σημάδια του χρόνου. Τα ρετινοειδή τα βρίσκετε σε δύο μορφές:

-Ρετινόλη: Δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού.
-Τρετινοΐνη: Χρειάζονται συνταγή γιατρού.

Και οι δύο αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης κάνουν μερική απολέπιση, απομακρύνοντας το νεκρό δέρμα στην επιφάνεια και αφήνοντας τα κύτταρα της επιδερμίδας να ανέβουν στην επιφάνεια και να απομακρύνουν τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε προϊόντα με βιταμίνη-Α πριν πέσετε για ύπνο και να είστε υπομονετικοί, αφού χρειάζονται μήνες για εμφανή αποτελέσματα.

Δεν κάνετε σωστή ενυδάτωση

Όταν βγαίνετε από το ντους το πρωί, και αφότου πλύνετε το πρόσωπό σας το βράδυ, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα αμέσως για καλύτερη ενυδάτωση. Κατά προτίμηση βάλτε μια κρέμα μετά από ενυδατική λοσιόν. Αυτό βοηθά το δέρμα σας να φαίνεται λείο και απαλό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των ρυτίδων. Επίσης, μείνετε ενυδατωμένοι. Πίνετε νερό ακόμα και όταν δεν είστε πολύ διψασμένοι.

Δεν βάζετε αντηλιακό

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να βγαίνετε από το σπίτι χωρίς να έχετε βάλει αντηλιακό. Προτιμήστε αντηλιακά που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου για καλύτερη προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.

Υπερβολικό μαύρισμα

Το μαύρισμα όχι μόνο σας εκθέτει στην επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, αλλά επίσης επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Περιορίστε τον χρόνο που κάνετε ηλιοθεραπεία σε λιγότερο από μία ώρα την ημέρα συνολικά.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό vs. τεχνητό μαύρισμα: Δείτε τους κινδύνους που κρύβουν

Τεστ: Πόσο καλά γνωρίζετε τους κινδύνους έκθεσης στον ήλιο;

Οδηγός ομορφιάς: Πώς να επιλέξετε τη σωστή ενυδατική

Τα λάθη που κάνετε και οδηγούν στην ακμή