ΥΓΕΙΑ

Τρεις σοβαροί λόγοι να μετρήσετε τη χοληστερίνη σας σήμερα κιόλας

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην ανησυχούσατε για τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, όμως θα αλλάξετε γνώμη αν αναλογιστείτε ότι συνδέεται με σοβαρές παθήσεις πέραν του εμφράγματος και του εγκεφαλικού.

Τρεις σοβαροί λόγοι να μετρήσετε τη χοληστερίνη σας σήμερα κιόλας

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η υψηλή χοληστερόλη είναι σε πολλές περιπτώσεις κληρονομική και μπορεί να εμφανιστεί χωρίς προειδοποίηση.

Δείτε 3 λόγους που θα σας πείσουν να κάνετε άμεσα τις απαραίτητες εξετάσεις.

1. Ένα υπο-προϊόν της χοληστερόλης λειτουργεί στα ποντίκια όπως τα οιστρογόνα στο γυναικείο οργανισμό, σύμφωνα με μελέτη από το αμερικανικό Ινστιτούτο Ντιούκ για τον Καρκίνο. Η υπέρμετρη παραγωγή οιστρογόνων μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση ή την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού.

2. Τα άτομα με υψηλή LDL – γνωστή ως «κακή χοληστερόλη» – παρουσιάζουν αυξημένη συσσώρευση αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Neurology. Αυτός ο βιολογικός δείκτης συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.

3. Μια διατροφή που συμβάλλει στην άνοδο της χοληστερόλης – πλούσια σε αλλαντικά, προπαρασκευασμένα αρτοποιήματα και τηγανητά – δε συμβάλλει μόνο στην αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος αλλά και στη μερική απώλεια της ακοής, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Nutrition.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε απλοί τρόποι να μειώσετε τη χοληστερόλη
Υπο-προϊόν της χοληστερόλης πυροδοτεί τον καρκίνο του μαστού
Η υψηλή χοληστερόλη εμποδίζει τα ζευγάρια να κάνουν παιδί