ΥΓΕΙΑ

Η νέα επικίνδυνη τρέλα των ναρκωτικών! Το μπαλόνι του «γέλιου»

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο! Οι επιστήμονες ενημερώνουν ότι η χρήση του υποξειδίου του αζώτου, κοινώς γνωστό ως «αέριο του γέλιου», μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η νέα επικίνδυνη τρέλα των ναρκωτικών! Το μπαλόνι του «γέλιου»

Σύμφωνα με τους γιατρούς, εισπνέοντας τα «μπαλόνια» μπορεί να οδηγηθούμε σε στέρηση οξυγόνου, προκαλώντας μια πτώση στην πίεση του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία ή ακόμα και καρδιακή προσβολή.

Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται ως αναισθητικό στην ιατρική, πιο συχνά από τους οδοντιάτρους, ενώ το φάρμακο έχει πλέον γίνει δημοφιλής για τις χαλαρωτικές ιδιότητες του και την χρονική διάρκεια που κρατά.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με τις επικίνδυνες επιπτώσεις του.

Ωστόσο, το φάρμακο παραμένει νόμιμο και περίπου μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν τακτικά το υποξείδιο του αζώτου.

Η γιατρός Katie Hall, δήλωσε: «Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτό το φάρμακο, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, εξακολουθεί να θεωρείται ευρέως ως ασφαλές».

Τα πρόσθετα ιατρικά προβλήματα που συνδέονται με το φάρμακο περιλαμβάνουν αναιμία, καταστολή του μυελού των οστών και δηλητηρίαση του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε επίσης:

Εκείνη είχε επιληπτική κρίση και εκείνοι την κορόιδευαν!