ΥΓΕΙΑ

150 σπιρομετρήσεις στην Ικαρία, από την Novartis

Περισσότερες από 150 σπιρομετρήσεις πραγματοποίησε η φαρμακευτική Novartis στην Ικαρία, στα πλαίσια της εκστρατείας ΑΝΑΠΝΕΩ ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

150 σπιρομετρήσεις στην Ικαρία, από την Novartis

Η εκστρατεία, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» επισκέφθηκε με το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας και ενημέρωσε περισσότερους από 500 κατοίκους του νησιού μέσω του ειδικού εντύπου σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματα και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 σπιρομετρήσεις από καθηγητή Πνευμονολογίας και ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, καταστρέφει την ποιότητα ζωής των αρρώστων, τους καθηλώνει στην καρέκλα με φιάλες οξυγόνου και τους αναγκάζει σε συχνή νοσηλεία. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η νόσος υποδιαγιγνώσκεται, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιτακτική ανάγκη.

Το video από την εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» στην Ικαρία είναι διαθέσιμο από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=QbCx-gwX_6E&feature=youtu.be

Η Novartis AG στον τομέα της υγείας παρέχει λύσεις στις ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το 2013, επενδύθηκαν περίπου 10 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 136.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

ΑΝΑΠΝΕΩ ΙΚΑΡΙΑ photo 4

Διαβάστε ακόμη:

Νέο πολλά υποσχόμενο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια