ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος προστάτη: Δωρεάν εξετάσεις στο Γ. Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη

ΑντιμετωπίΖΩ τον καρκίνο του προστάτη. Δε φοβάμαι. Γνωρίζω για την πάθηση και τις θεραπείες της. Προλαμβάνω με εξετάσεις.Το μήνυμα είναι σαφές. Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια αρρώστια που αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα.

Καρκίνος προστάτη: Δωρεάν εξετάσεις στο Γ. Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη

Η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και η Α' Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας με αφορμή την εβδομάδα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, παρέχουν, σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δωρεάν εξέταση PSA και κλινική εξέταση προστάτη.

Η ενέργεια πραγματοποιείται την εβδομάδα 22-26 Σεπτεμβρίου 2014 στα εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Εθνικής Αμύνης 41 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, από το σταντ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μπορεί κανείς να ενημερώνεται και να παίρνει πληροφοριακό έντυπο σε σχέση με τον καρκίνο του προστάτη, τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα. Η κοινωνική αυτή δράση συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας από 1 Οκτωβρίου (και κάθε Τετάρτη) ειδικού ιατρείου παθήσεων του προστάτη (για ραντεβού στο τηλέφωνο 2310-963102)

"Η γνώση είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να νικήσουμε τον καρκίνο του προστάτη" δηλώνει ο καθηγητής Ουρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διευθυντής της Α' Ουρολογικής Κλινικής, Δ. Χατζηχρήστου και συμπληρώνει: «H έγκαιρη διάγνωση είναι απλή και εφικτή, αρκεί κάθε άντρας πάνω από 50 ετών να έχει ευαισθητοποιηθεί να έχει ενημερωθεί σχετικά και να μην παραμελεί τον προληπτικό έλεγχο».

Η πρωτοβουλία του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς να στηρίξει την ενέργεια του δωρεάν check up έρχεται ως φυσική συνέπεια της πολιτικής του διοικητή των ενοποιημένων νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» κ. Παύλου Παπαδόπουλου. «Οι προληπτικές εξετάσεις είναι προς το συμφέρον της συνολικής δημόσιας υγείας. Οφείλουμε να παρέχουμε τους πόρους ώστε να υλοποιείται κατά το δυνατόν περισσότερο» δηλώνει ενώ επιπροσθέτως τονίζει ότι μόνον το 2013 «δαπανήθηκε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς για να καλύψει διαγνωστικές και θεραπευτικές ανάγκες ανασφάλιστων και άπορων πολιτών».

Δωρεάν check up προστάτη: 22-26 Σεπτεμβρίου 2014, εξωτερικά ιατρεία Γ. Γεννηματάς, Εθνικής Αμύνης 41, Θεσσαλονίκη, ώρες 08.00-12.00

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος Προστάτη: Τι σημαίνουν οι τιμές στην εξέταση PSA