ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι 3 διαφορετικές κατηγορίες πονοκεφάλου

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες τύποι πονοκεφάλων, όλοι τους εμπίπτουν σε τρεις βασικές κατηγορίες: τους πονοκεφάλους έντασης, τους αγγειακούς πονοκεφάλους και τους οργανικούς πονοκεφάλους.

Αυτές είναι οι 3 διαφορετικές κατηγορίες πονοκεφάλου

Οι πονοκέφαλοι έντασης είναι ο πιο κοινός τύπος από τις τρεις αυτές κατηγορίες. Εκδηλώνονται με ένα σταθερό πόνο που συνήθως συνοδεύεται από "σφίξιμο" στο τριχωτό της κεφαλής ή του λαιμού.

Ο αγγειακός πονοκέφαλος είναι πιο έντονος, πιο οξύς, με πιο έντονο "σφίξιμο" και μια αίσθηση ότι "διαπερνάει" το κεφάλι. Οι πολλαπλοί πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Οι ημικρανίες πιστεύεται ότι προκαλούνται από την κληρονομικότητα, τη διατροφή, το στρες, την έμμηνο ρύση, και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο καπνός του τσιγάρου.

Λιγότερο συχνός είναι ο οργανικός πονοκέφαλος. Εδώ εμπίπτει ο πόνος που αυξάνεται σταδιακά σε ένταση, με κάθε νέο επεισόδιο που σας συμβαίνει, ενώ συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα, όπως έμετος, προβλήματα συντονισμού, διαταραχές στην όραση ή την ομιλία και "αλλαγές" της συμπεριφοράς. Τα αίτια για αυτόν τον πονοκέφαλο περιλαμβάνουν όγκους, μολύνσεις, ασθένειες του εγκεφάλου, των ματιών, των αυτιών και της μύτης.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ο πονοκέφαλος οφείλεται σε πρόβλημα στα μάτια

Δυνατός πονοκέφαλος: 3 περιπτώσεις που επιβάλλεται να πάτε στο νοσοκομείο

Πονοκέφαλος: 4 μέθοδοι αντιμετώπισης ανάλογα με την αιτία του

Eγκυμοσύνη και πονοκέφαλος: Τι μπορείτε να κάνετε