ΥΓΕΙΑ

Μαύρη πρόβλεψη ΠΟΥ: 20.000 κρούσματα του Έμπολα έως το Νοέμβριο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας του Έμπολα, τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον ιό μέχρι το Νοέμβριο.

Μαύρη πρόβλεψη ΠΟΥ: 20.000 κρούσματα του Έμπολα έως το Νοέμβριο

Εάν δεν γίνει κάτι για την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου της επιδημίας στη δυτική Αφρική, στις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρχουν 9.939 κρούσματα στη Λιβερία, 5.925 στη Γουινέα και 5.063 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΠΟΥ.

Στη μελέτη του ΠΟΥ, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», αναφέρεται ότι, χωρίς την άμεση βελτίωση των μέτρων προφύλαξης, κατά τους επόμενους μήνες , θα υπάρχουν εκατοντάδες νέα κρούσματα και θάνατοι κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η θνησιμότητα των ασθενών ανέρχεται τώρα στο 70,8%.

Οι αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού πρόσθεσαν επίσης πως, εάν δεν ληφθούν μέτρα, ο ιός μπορεί να γίνει ενδημικός στην περιοχή της δυτικής Αφρικής. Μέχρι τώρα,η επιδημία έχει προκαλέσει το θάνατο 2.800 ανθρώπων στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους.

Διαβάστε επίσης

Έμπολα: Στα 2.811 τα θύματα στη Δυτ. Αφρική, σύμφωνα με τον ΠΟΥ