ΥΓΕΙΑ

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου το 15o Συμπόσιο Υπερηχοκαρδιογραφίας

Η Ένωση Επιστημονικού Προσωπικού ΩΚΚ σε συνεργασία με το Τμήμα Αναίμακτων Διαγνωστικών διοργανώνει διήμερο συνέδριο με τίτλο «Symposium on Echocardiology» που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου το 15o Συμπόσιο Υπερηχοκαρδιογραφίας

Είναι η 15η διαδοχική εκδήλωση με τη συγκεκριμένη θεματολογία και στοχεύει να συμβάλει στη συνεχιζόμενη καρδιολογική εκπαίδευση με επικαιροποίηση των δεδομένων που αφορούν την άσκηση της κλινικής καρδιολογίας με κατάλληλη χρήση της σύγχρονης υπερηχοκαρδιογραφίας.

Η ταχύτατη εξέλιξη τόσο στην ιατρική τεχνολογία όσο και στις κλινικές και επεμβατικές πρακτικές στις καρδιολογικές παθήσεις, καθιστούν επιβεβλημένη τη συστηματική ενημέρωση των θεράποντων ιατρών που ασχολούνται με τις καρδιαγγειακές νόσους, αλλά και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στην παροχή και χρήση των υπηρεσιών υγείας για την ορθολογική αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων.

Στη συνεδριακή αυτή εκδήλωση, ιδιαίτερη έμφαση (κατά παράδοση) δίδεται στην επισήμανση των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών στην καρδιολογική πράξη, τόσο στην επαναδιατύπωση υπαρχουσών όσο και στην ενημέρωση για τις πρόσφατες.

Περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες που αφορούν:

• την επαναιμάτωση στη στεφανιαία νόσο,

• την αντιμετώπιση των βαλβιδοπαθειών,

• την αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων της θωρακικής αορτής, καθώς και

• τη διαχείριση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και μυοκαρδιοπάθειες.

Για τις συγγενείς καρδιοπάθειες, θα αναφερθούν δεδομένα σχετικά με τη διαγνωστική όσο και επεμβατική καρδιολογική αντιμετώπιση.

Ειδική αναφορά θα πραγματοποιηθεί στην εμπειρία του ΩΚΚ στη χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων της μιτροειδούς και των αορτικών ανευρυσμάτων.

Στο πρόγραμμα επίσης υπάρχουν εκπαιδευτικές συνεδρίες τόσο για τα νεώτερα τεχνολογικά δεδομένα και εφαρμογές στην υπερηχοκαρδιογραφία.

Σε συνεργασία, τέλος, με τον Αναισθησιολογικό Τομέα θα υπάρξει στοχευόμενο πρόγραμμα παράλληλων συνεδρίων για τη διεγχειρητική και μετεγχειρητική χρήση της υπερηχοκαρδιογραφίας.

Στο συνέδριο θα υπάρξει διεθνής συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών.

Η είσοδος είναι δωρεάν.