ΥΓΕΙΑ

Αλλεργίες: Δείτε ποιες ράτσες σκύλων προκαλούν λιγότερα προβλήματα (βίντεο)

Αν υποφέρετε από αλλεργίες, ειδικά αν αυτές προκαλούνται από κατοικίδια ζώα, μπορεί να πιστεύετε ότι δεν είναι εφικτό για εσάς να πάρετε στην οικογένεια και στο σπίτι σας ένα σκύλο.

Αλλεργίες: Δείτε ποιες ράτσες σκύλων προκαλούν λιγότερα προβλήματα (βίντεο)

Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν τα λιγότερα, ή και καθόλου προβλήματα σε άτομα με αλλεργίες;

Ορισμένες ράτσες σκύλων θεωρούνται πιο "υποαλλεργικές" από άλλες. Αν και δεν υπάρχουν σκύλοι που είναι κυριολεκτικά υποαλλεργικοί, εντούτοις ορισμένες ράτσες προκαλούν λιγότερα αλλεργικά συμπτώματα στους ανθρώπους.

Η αλλεργία στα κατοικίδια οφείλεται σε αντίδραση του οργανισμού σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στα δερματικά κύτταρα, στο σάλιο ή τα ούρα των κατοικιδίων. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της αλλεργίας στα κατοικίδια είναι η ρινική συμφόρηση, η καταρροή, η φαγούρα στα μάτια, το επαναλαμβανόμενο φτάρνισμα και η δύσπνοια.

Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, τα σκυλιά που δεν χάνουν πολύ τρίχωμα, ή χάνουν πολύ λίγο τρίχωμα, είναι εκείνα που προκαλούν τα λιγότερα αλλεργικά συμπτώματα.

Επίσης, τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα είναι κατά κανόνα μια καλή επιλογή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις 10 καλύτερες ράτσες σκύλων για άτομα που έχουν αλλεργίες.

Διαβάστε επίσης:

Η μούχλα προσελκύει τα "αρπακτικά ακάρεα" στα σπίτια μας

Προστατευθείτε από τις τροφικές αλλεργίες: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι επιστήμονες δημιούργησαν «υποαλλεργικά» δέντρα (βίντεο)

Μπορείτε να πάρετε κατοικίδιο ακόμη κι αν έχετε αλλεργία