ΥΓΕΙΑ

Πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματός σας

Μία από τις αιτίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε προβλήματα υπογονιμότητας, είναι το διατροφικό σας πρόγραμμα.

Πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματός σας

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ορισμένες τροφές που βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος στον άνδρα και ως εκ τούτου, την γονιμότητά του.

Δείτε τρεις τροφές που αυξάνουν τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων σας:

Τζινσένγκ

Η ποικιλία panax ginseng (πιο γνωστή ως κορεατικό τζινσένγκ) χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για την καταπολέμηση του στρες. Αλλά χρησιμοποιείται και για την αύξηση της τεστοστερόνης, καθώς και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους. Σε συννενόηση πάντα με τον γιατρό σας, πάρτε 1 έως 3 κάψουλες των 500 mg panax ginseng ημερησίως για τουλάχιστον 3 μήνες.

Σκόρδο

Το σκόρδο δρα ως φυσικό αφροδισιακό και αυξάνει την παραγωγή σπέρματος. Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αλικίνη (allicin), η οποία ενισχύει την αντοχή του σπέρματος και βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, το σελήνιο στο σκόρδο βοηθά στη βελτίωση της κινητικότητας του σπέρματος. Απλά προσθέστε 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο στην καθημερινή διατροφή σας.

Πράσινο Τσάι

Έρευνες δείχνουν ότι τα υψηλά αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι ενισχύουν τη γονιμότητα, επειδή εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σπέρματος. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Molecular Nutrition and Food Research, οι χαμηλές δόσεις μιας χημικής ένωσης, που ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη και η οποία βρίσκεται στο πράσινο τσάι, μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος, συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητας, βελτιώνοντας έτσι τη δυνατότητα για γονιμοποίηση. Πιείτε 1 ή 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά για να βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματός σας.

Διαβάστε επίσης:

Σεξ: Απαντήσεις σε τρεις καίριες ερωτήσεις

Σεξ, ωορρηξία, εκσπερμάτιση, γονιμοποίηση: Όλα σε ένα βίντεο

Ανδρική υπογονιμότητα: Ποιο πρόβλημα υγείας φανερώνει

Τι είναι ο «ανταγωνισμός του σπέρματος» και γιατί ευνοεί τη γυναίκα