ΥΓΕΙΑ

Το αγόρι-παζλ (σοκαριστικές εικόνες)

Όταν ήταν μόλις 20 μηνών, ο Charlie Oldfield από το Χαμσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε διάγνωση για κρανιοσυνόστωση, μια σπάνια πάθηση στην οποία οι πλάκες του κρανίου συνενώνονται και ασκούν υπερβολική πίεση στον εγκέφαλο.

Το αγόρι-παζλ (σοκαριστικές εικόνες)

Το αγοράκι κατάφερε να σωθεί χάρη σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας πεντέμισι ωρών, κατά την οποία οι γιατροί αποσυναρμολόγησαν και επανασυναρμολόγησαν το κρανίο του.

Ο Charlie είχε υποβληθεί παλαιότερα σε εννέα ακόμη χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς γεννήθηκε με προσθιο-μεταφυσιακή δυσπλασία, μια διαταραχή που τον είχε προδιαθέσει απέναντι στην επικίνδυνη κρανιοσυνόστωση. Οι γιατροί είχαν πει στην 25χρονη μητέρα του ότι ο Charlie δε θα καταφέρει να ζήσει.

Ο Charlie είναι σήμερα τριών ετών και πιο ευτυχής από ποτέ. Ανέτρεψε πανηγυρικά τις προβλέψεις των γιατρών και η μητέρα του τον βλέπει μέρα με τη μέρα να καλυτερεύει.

Αν και υπήρχαν πολλές πιθανότητες ο μικρός να μην αντέξει την πολύωρη και καθοριστική επέμβαση, όμως βγήκε νικητής, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η συμπεριφορά του άρχισε αμέσως να αλλάζει προς το καλύτερο και κάθε μέρα γίνεται και πιο δυνατός.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μόλις 35 περιστατικά προσθιο-μεταφυσιακής δυσπλασίας μέχρι σήμερα.

jigsaw2
jigsaw3
jigsaw4
jigsaw5

Διαβάστε επίσης:

Σκωτία: Τετράχρονη τρέφεται με... μαξιλάρια και λούτρινα κουκλάκια
Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη