ΥΓΕΙΑ

Τεστ: Ξέρετε πώς να είστε… υγιείς;

Το ένστικτό σας –πιθανότατα σε συνδυασμό με την άρνησή σας απέναντι στην πραγματικότητα– σας πιέζουν να φωνάξετε «Μα και βέβαια!», καλό θα είναι όμως να αναλογιστείτε ότι μπορεί να έχετε πέσει θύμα μύθων και παραπληροφόρησης όσον αφορά την υγεία σας.

Τεστ: Ξέρετε πώς να είστε… υγιείς;

Απαντήστε στο παρακάτω σύντομο τεστ των ειδικών για να δείτε πόσα πραγματικά ξέρετε και κατά πόσο είστε σε θέση να προστατεύσετε τη σωματική σας ακεραιότητα!

1. Διατροφή: Τι είναι καλύτερο, το χούμους με χαμηλά λιπαρά ή το χούμους με πλήρη λιπαρά;

2. Αν προσέχετε το βάρος σας πρέπει να πίνετε αφρώδη οίνο, ξηρό λευκό κρασί ή λάιτ μπύρα;

3. Πόσες μερίδες φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου;

4. Η δίαιτα με χυμούς είναι ιδανική για να αυξήσουμε την ημερήσια πρόσληψη σε φυτικές ίνες. Μύθος ή αλήθεια;

5. Πόσα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη επιτρέπεται να καταναλώνουμε καθημερινά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας;

6. Ποιο ζήτημα δημόσιας υγείας παρομοιάστηκε εντός του 2014 με την απειλή της τρομοκρατίας και πρόκειται να μας στείλει πίσω στο... Μεσαίωνα;

bigstock--D-Question-Mark-1317415

Απαντήσεις

1. Το χούμους με πλήρη λιπαρά. Τα πολυακόρεστα λιπαρά που παρέχει το πλήρες χούμους δίνουν γεύση και κάνουν καλό στην καρδιά, ενώ το χούμους με χαμηλά λιπαρά περιέχει πιθανότητα μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού για να είναι πιο γευστικό.

2. Ένα ποτήρι αφρώδης οίνος περιέχει περίπου 91 θερμίδες, ένα ποτήρι ξηρό λευκό κρασί 82 και ένα μπουκάλι λάιτ μπύρα περίπου 96.

3. Επτά.

4. Μεγάλος μύθος! Οι φυσικοί χυμοί φρούτων είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα, όμως τις φυτικές ίνες τις λαμβάνουμε από το ίδιο το φρούτο ή το λαχανικό και όχι από το χυμό του.

5. Οι ενήλικες επιτρέπεται να καταναλώνουν περίπου 6 κουταλάκια του γλυκού και σε καμία περίπτωση πάνω από 12 –συνολικά από το καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα, από όλες τις τροφές που καταναλώνουν και όχι μόνο ως πρόσθετο σε ροφήματα, φαγητά και γλυκά.

6. Η αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Διαβάστε επίσης:

Τεστ αχρωματοψίας: Είστε βέβαιοι ότι βλέπετε όλα τα χρώματα;
Τεστ: Τι ηλικία έχει ο εγκέφαλός σας;
Οnline τεστ αντανακλαστικών προβλέπει τον πρόωρο θάνατο!