ΥΓΕΙΑ

Πώς θα συνέλθετε από το hangover του ρεβεγιόν

Τις γιορτές συνηθίζονται οι υπερβολές στο φαγητό και το ποσό. Τι γίνεται όμως όταν το παρακάνουμε και ξεπερνάμε τα όρια; Πως μπορούμε να συνέλθουμε από το hangover του ρεβεγιόν;

Πώς θα συνέλθετε από το hangover του ρεβεγιόν

Καταρχάς πότε καταλαβαίνουμε ότι έχουμε hangover από το πολύ ποτό της προηγούμενης νύχτας;

Εξάντληση, δίψα, πονοκέφαλος, μυϊκοί πόνοι, κακός ύπνος, αυξημένη ευαισθησία στο φως και τον ήχο, αστάθεια, αίσθημα ματαίωσης, αδυναμία συγκέντρωσης είναι μερικά από τα βασικά συμπτώματα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν βρει θεραπεία για το hangover, καθώς δεν έχουν συνδέσει επιστημονικά το ποτό με τον πονοκέφαλο. Αυτό που γνωρίζουν όμως για το hangover, είναι ότι το αλκοόλ, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον οργανισμό σας.

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον οργανισμό με αποτέλεσμα να έχουμε αδυναμία συγκέντρωσης, ακόμα και κενά στη μνήμη, ενώ ρίχνει το σάκχαρο στο αίμα προκαλώντας αστάθεια και αδυναμία.

Αντιμετώπιση

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, αυτό που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε είναι βασικά να πιείτε πολύ νερό. Θα αντιμετωπίσει την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ.

Πρέπει επίσης να φάτε κάτι μη λιπαρό.

Τέλος κοιμηθείτε καλά για να μπορέσετε να συνέλθετε από τον πονοκέφαλο.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλόπιτα κέικ ή βασιλόπιτα τσουρέκι; Εσείς τι θα διαλέξετε για το τραπέζι σας και τη γραμμή σας;

Mετά το φαγητό του ρεβεγιόν κάνε αυτές τις 5 ασκήσεις για όλο το σώμα