ΥΓΕΙΑ

Ανακάλυψαν νέο σύνδεσμο στην ανατομία του ανθρωπίνου γονάτου

Έρευνα χειρουργών ορθοπεδικών από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Leuven επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός νέου συνδέσμου στο ανθρώπινο γόνατο, που δεν ήταν απόλυτα γνωστός μέχρι σήμερα!

Ανακάλυψαν νέο σύνδεσμο στην ανατομία του ανθρωπίνου γονάτου

Οι ερευνητές ελπίζουν πως αυτή η μελέτη θα ρίξει φως στο γιατί οι άνθρωποι με ρήξη συνδέσμων πρόσθιου χιαστού συνεχίζουν να αισθάνονται ότι το γόνατό τους "τους αφήνει", παρά τη χειρουργική επέμβαση και την αποκατάσταση για τη διόρθωση του τραυματισμού.

Αφότου μελέτησαν προσεκτικά πολλούς τραυματισμούς από ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου οι δύο Βέλγοι χειρουργοί δρ Steven Claes και δρ Johan Bellemans διαπίστωσαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις από τον τραυματισμό επηρεάζεται και ένας μικρότερος, λιγότερο γνωστός, σύνδεσμος, ο προσθιος-πλάγιος (anterolateral ligament).

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια σημαντική ανακάλυψη σε θεραπείες για τραυματισμούς στον πρόσθιο χιαστό, οι οποίοι είναι πάρα πολύ συνηθισμένοι μεταξύ αθλητών σε σπορ όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Παρά το γεγονός ότι ένας Γάλλος χειρουργός είχε προτείνει από το 1879 ότι υπάρχει ένας επιπλέον σύνδεσμος στο μπροστινό μέρος του ανθρώπινου γονάτου, οι δύο χειρουργοί ορθοπεδικοί από το Leuven είναι οι πρώτοι που απέδειξαν την ύπαρξή του, δίνοντας μια πλήρη ανατομική περιγραφή του, σύμφωνα ανακοίνωση Τύπου του πανεπιστημιακού τους νοσοκομείου.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, μελέτησαν τα γόνατα σε 41 νεκρούς ανθρώπους και κατάφεραν να αποδώσουν με ακρίβεια την πλήρη ανατομία του ανθρωπίνου γονάτου και την ύπαρξη του πρόσθιου-πλάγιου συνδέσμου.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Anatomy και είναι η απόδειξη, ότι οι επιστήμονες, ακόμα και σήμερα, δεν γνωρίζουν τα πάντα για το ανθρώπινο σώμα.

Οι δύο πρωτοπόροι χειρουργοί πρόσθεσαν ότι τώρα εργάζονται επάνω σε νέες χειρουργικές τεχνικές για την επιδιόρθωση όλων των τραυματισμών στο γόνατο.

Διαβάστε επίσης:

Σίγουρα γνωρίζετε όλα τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης;

Πώς φαίνονται τα καρκινικά σημάδια στο σώμα (εικόνες)

Πώς θα διαλύσετε εύκολα τις πέτρες στη χολή

Δυσλεξία: Ποια είναι τα συμπτώματα ανά ηλικία