ΥΓΕΙΑ

Τεστ: Μάθετε αν έχετε πρόβλημα στον προστάτη!

Αρκετοί άνδρες αντιμετωπίζουν ουρολογικά προβλήματα, όπως συχνουρία ή διόγκωση του προστάτη.

Τεστ: Μάθετε αν έχετε πρόβλημα στον προστάτη!

Αν και εσείς είστε ένας από αυτούς, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη εκτίμηση των συμπτωμάτων που παρουσιάζετε απαντώντας σε ένα απλό ερωτηματολόγιο.
Ονομάζεται Διεθνής Βαθμολογία των Συμπτωμάτων του Προστάτη (IPSS) και χρησιμοποιείται διεθνώς για να αξιολογηθεί η βαρύτητα των συμπτωμάτων.
Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο βασίζεται σε 7 ερωτήματα της κλίμακας Ι-PSS που είναι πανομοιότυπα με τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στην Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία (AUA) και αφορούν συμπτώματα του ουροποιητικού.

Η αξιολόγηση της ποιότητας ζωής περιορίζεται μόνο σε ένα ερώτημα (ερώτηση 8), σύμφωνα με τη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή (International Scientific Committee-SCI), υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (International Union Against Cancer-UICC).

Το τεστ είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Πατήστε επάνω στην εικόνα για να κάνετε το τεστ. Αφού δώσετε τις απαντήσεις σας, η βαθμολόγηση θα βγει αυτόματα.

test prostati

Διαβάστε επίσης:

Τεστ αυτοαξιολόγησης για τα νεφρά σας
Τεστ αχρωματοψίας με βίντεο
Τεστ άγχους