ΥΓΕΙΑ

Το χαλαρωτικό βίντεο που θα σας σώσει από την αϋπνία!

Η εικόνα ενός πανέμορφου καταρράκτη υπό τους ήχους της φύσης είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να απολαύσετε τον πιο γλυκό ύπνο!

Το χαλαρωτικό βίντεο που θα σας σώσει από την αϋπνία!

Το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια δημιουργήθηκε από τον Ιρλανδό εικαστικό καλλιτέχνη Johnnie Lawson και είναι εμπνευσμένο από τα τοπία της πατρίδας του και συγκεκριμένα της γενέτειράς του (κομητεία Leitrim).

{youtube}eKFTSSKCzWA{/youtube}

Το βίντεο έχει ήδη αποσπάσει περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια views στο YouTube και μάλιστα αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας και κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία άρχισαν να του γράφουν λέγοντας πως τα βίντεό του βοηθούσαν πολύ να αντιμετωπιστεί η διαταραχή του ύπνου. Μάλιστα, τα μηνύματα έρχονταν από κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Βόρεια Κορέα, την Κεντρική Αφρική, την Κίνα, ακόμη και το Βατικανό.

Ο καλλιτέχνης άρχισε να ανεβάζει βίντεο στο YouTube πριν από πέντε περίπου χρόνια και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προσέλκυσε εκατοντάδες θαυμαστές. Ο αρχικός του στόχος ήταν να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση, όμως σύντομα διαπιστώθηκε ότι οι χαλαρωτικές εικόνες στην πραγματικότητα βοηθούσαν τον κόσμο να αντιμετωπίσει προβλήματα που αντιμετώπιζε με τον ύπνο και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται επί του παρόντος στην Αγγλία, ερευνητές από βρετανικά νοσοκομεία και ερευνητικά ιδρύματα εξετάζουν την επίδραση οπτικοακουστικού υλικού, όπως το βίντεο του Lawson, σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κυρίως για να διαπιστώσουν εάν βοηθά να προληφθεί το μετατραυματικό στρες που τυπικά συνοδεύει τη νοσηλεία.

Τα σχόλια που έχουν αποσπάσει τα βίντεο του Ιρλανδού καλλιτέχνη υποδεικνύουν πως αρκετά άτομα βρίσκουν τις εικόνες της φύσης βοηθητικές όχι μόνο για να απολαύσουν καλύτερο ύπνο, αλλά και για να συγκεντρωθούν ή να ξεφύγουν για λίγο από την πολύβουη ζωή της πόλης.

Η μακρά διάρκεια του βίντεο (8 ώρες) εξασφαλίζει πως αν κάποιος ξυπνήσει μέσα στη νύχτα θα κοιμηθεί και πάλι πολύ πιο εύκολα υπό τους ήχους του καταρράκτη και των πουλιών.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε αν σας λείπει ύπνος με το τεστ των 59'' (βίντεο)
Ιδανικές ώρες ύπνου ανά ηλικία – Η νέα οδηγία (πίνακας)
Δείτε τι προκαλεί μισή ώρα χαμένου ύπνου στο μεταβολισμό σας