ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κηλίδες στο πρόσωπο: Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τις κηλίδες προσώπου – Τι ανακοινώνει η La Roche-Posay

"Η επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα είναι ένα πρόβλημα που θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό τα επόμενα χρόνια" είπε ο καθηγητής Ζαν Κρούτμαν, Διευθυντής του Ινστιτούτου Leibniz για την Περιβαλλοντική Φαρμακολογία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Κηλίδες στο πρόσωπο: Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τις κηλίδες προσώπου – Τι ανακοινώνει η La Roche-Posay

Στο παρελθόν, η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν είχε ενταχθεί στη θεματολογία του Παγκοσμίου Συνεδρίου Δερματολογίας, αλλά αυτήν τη χρονιά στο Βανκούβερ έγιναν τρεις παρουσιάσεις μέσω δορυφορικών συνδέσεων για την επίδραση της ρύπανσης στο δέρμα. Μέχρι να γίνει το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Μιλάνο το 2019, η ρύπανση θα έχει σίγουρα αναχθεί σε σημαντικό επιστημονικό θέμα.

Το ευαίσθητο δέρμα επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη ρύπανση και η La Roche-Posay ηγείται της έρευνας για τη φροντίδα του δέρματος σ' αυτόν τον τομέα.

Από 1.600 πόλεις σε 91 χώρες μόνο το 12% τηρεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ενώ οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία είναι ευρέως γνωστές, σοβαρά επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν πλέον ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί γήρανση και βλάβες στο δέρμα. Βλάβες στο δέρμα μπορεί να προκληθούν ακόμη και σε περιβάλλον με σχετικά χαμηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που συνήθως συναντώνται σε πόλεις της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Ο καθηγητής Κρούτμαν προειδοποίησε κατά του εφησυχασμού. "Στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις εκτιθέμεθα σε μεγάλο βαθμό σε αόρατα υπέρλεπτα σωματίδια που είναι πιθανώς ακόμα πιο επικίνδυνα από τα παχιά σωματίδια. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αφορά όποιον ζει σε μεγαλουπόλεις."

Μια γερμανική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2010 απέδειξε ότι τα επίπεδα σωματιδίων από την αιθάλη (σωματίδια άνθρακα) και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων αυξάνουν τις κηλίδες στο πρόσωπο. Το εύρημα αυτό, στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και από μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν στην Κίνα. Παραδόξως, διαπιστώθηκε ότι οι αέριοι ρύποι (όζον, οξείδια του αζώτου και διοξείδιο του θείου) επηρεάζουν διαφορετικά το δέρμα, προκαλώντας ρυτίδες αλλά όχι δυσχρωμίες και κηλίδες στο πρόσωπο.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον ότι τα διάφορα ρυπογόνα μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα -μέσω της αύξησης των φλεγμονών, αυξάνοντας την παραγωγή ελεύθερων ριζών και σμήγματος. Η καθηγήτρια δερματολογίας Φλόρα Ζιανγκ του νοσοκομείου Χουασάν της Σανγκάης αναφέρει πως, όταν υπάρχει μεγάλη ρύπανση, παρατηρεί επιδείνωση στην ακμή των ασθενών της εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής σμήγματος.

Ο Δρ Ντομινίκ Μουαγιάλ, διευθύντρια κλινικών υπηρεσιών στη La Roche-Posay, περιγράφει τα διαφορετικά βήματα φροντίδας που απαιτούνται για την προστασία του δέρματος από τις επιπτώσεις της ρύπανσης: ήπιος καθαρισμός, διατήρηση του φραγμού του δέρματος και τέλος προστασία από την υπεριώδη UV ακτινοβολία. Η αντηλιακή προστασία ευρέως φάσματος είναι ιδιαίτερα σημαντική. "Υπάρχει ένα συνεργατικό αποτέλεσμα ανάμεσα στη UVA και UVB ακτινοβολία και στα ρυπογόνα", εξηγεί ο Μουαγιάλ. Τα προϊόντα που έχουν ιδιότητες κατά της διείσδυσης αποτρέπουν την προσκόλληση των ρυπογόνων σωματιδίων στο δέρμα.

Για περισσότερες αποκλειστικές πληροφορίες για την παρουσία της La Roche-Posay στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας στο Βανκούβερ, επισκεφτείτε: www.youtube.com/Larocheposayinter

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα LaRoche-Posay για την αντιμετώπιση των κηλίδων στο πρόσωπο εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

Η ρύπανση σκοτώνει περισσότερους από το AIDS και την ελονοσία μαζί

Νέα έρευνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση «γεννά» μωρά με χαμηλότερο βάρος

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επιβραδύνει τη νοητική λειτουργία των παιδιών

Φωτοπροστασία: Όλα τα νέα δεδομένα από το Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας - Ναι στην προστασία ευρέος φάσματος

Η επανάσταση του «Μικροβιώματος του Δέρματος» - Τι λέει η Roche-Posay ζωντανά από το Βανκούβερ

H La Roche-Posay στήριξε δύο μεγάλους αγώνες με φιλανθρωπικό σκοπό

Η La Roche-Posay στηρίζει το Φεστιβάλ Αντιγήρανσης «Νέοι... για πάντα!»

Το 52% των ανθρώπων δεν έχει ελέγξει ποτέ τις ελιές του - Οι Έλληνες ξέρουν να προστατεύονται