ΥΓΕΙΑ

Προσοχή στα εξτένσιονς βλεφαρίδων: Ποιους κινδύνους εγκυμονούν για τα μάτια σας

Όλες οι γυναίκες επιθυμούν μακριές και πυκνές βλεφαρίδες που κάνουν το βλέμμα πιο σαγηνευτικό.

Προσοχή στα εξτένσιονς βλεφαρίδων: Ποιους κινδύνους εγκυμονούν για τα μάτια σας

Γι' αυτό και πολλές καταφεύγουν στη σχετικά σύγχρονη μέθοδο των εξτένσιονς βλεφαρίδων, την προσκόλληση δηλαδή συνθετικών βλεφαρίδων με ειδικές κόλλες πάνω στις φυσικές βλεφαρίδες.

Πρόκειται για μία μέθοδο που μπορεί να σας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παράλληλα όμως υπάρχει ο κίνδυνος να σας προκαλέσει μόλυνση και αλλεργικές αντιδράσεις.

Για το δυσάρεστο αυτό ενδεχόμενο προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες, μετά από τα αυξημένα κρούσματα οφθαλμοπαθειών μεταξύ των γυναικών που χρησιμοποιούν τα extensions, καθώς συχνά προκαλούν υπεραιμία στα μάτια, έλκος του επιπεφυκότα, πρήξιμο και φαγούρα.

Τι μπορεί να πάθετε

-Οι κόλλες που χρησιμοποιούνται μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία στα μάτια, καθώς μερικές περιέχουν φορμαλδεΰδη, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Ντόριν, ειδικό στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών από τον Ιατρικό Όμιλο True & Dorin στη Νέα Υόρκη.

-Στις κόλλες μπορεί επίσης να παγιδευτούν παθογόνα μικρόβια που προκαλούν βακτηριακές, ιογενείς ή μυκητιασικές μολύνσεις.

-Ο πιο σοβαρός κίνδυνος όμως, είναι να χάσετε τις δικές σας βλεφαρίδες, καθώς το βάρος των συνθετικών βλεφαρίδων καταπονεί τον θύλακα των φυσικών βλεφαρίδων, με συνέπεια οι τελευταίες να λεπταίνουν και σε περίπτωση συστηματικής χρήσης να πέφτουν.

Διαβάστε επίσης:
Πώς μπορείτε να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας
Το πιο οικονομικο τρικ για πιο πυκνές βλεφαρίδες!