ΥΓΕΙΑ

Ποια μορφή άσκησης είναι καλύτερη για την καρδιά

Η σωματική άσκηση έχει ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Κάθε μορφή άσκησης ωστόσο, έχει διαφορετικές επιδράσεις.

Ποια μορφή άσκησης είναι καλύτερη για την καρδιά

Αυτή που υπερτερεί όλων των υπολοίπων στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας είναι τελικά η αερόβια άσκηση, όπως προκύπτει από έρευνα της Α' Πανεπιστημιακής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο Λονδίνο, η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, όπως το περπάτημα, η κολύμβηση και η ποδηλασία, υπερέχει των άλλων μορφών γυμναστικής ως προς την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτριο Τούσουλη και τη συμμετοχή των Ευ. Οικονόμου και Δ. Αθανασίου, παρατήρησε ότι σε νέους υγιείς εθελοντές η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση έχει επιπλέον προστατευτικές επιδράσεις στην αγγειακή υγεία.

Συμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, η τακτική ή και καθημερινή μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, ειδικά από νεαρή ηλικία, ασκεί ευεργετική επίδραση στην αγγειακή λειτουργία.

Διαβάστε επίσης:
Άσκηση στην τρίτη ηλικία και προσδόκιμο ζωής
Η αεροβική άσκηση «φρενάρει» την αύξηση της χοληστερόλης στους άνδρες