ΥΓΕΙΑ

Τι αποκαλύπτουν οι πρωινές ναυτίες για το φύλο του μωρού

Ακόμη και αν δεν το παραδέχονται, οι περισσότεροι μέλλοντες γονείς έχουν αγωνία για το φύλο του παιδιού που περιμένουν να έρθει στον κόσμο.

Τι αποκαλύπτουν οι πρωινές ναυτίες για το φύλο του μωρού

Η ...πρόβλεψη του φύλου του παιδιού συχνά συνδέεται με συμπτώματα και ιδιοτροπίες της εγκύου. Πρόκειται φυσικά για δοξασίες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα, ότι μπορεί να υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό.

Οι γυναίκες που έχουν πρωινή ναυτία κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης και με συμπτώματα τόσο σοβαρά, ώστε οδηγούνται τελικά στο νοσοκομείο με υπερέμεση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν κορίτσι.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η οποία αφορά κυρίως τις μέλλουσες μητέρες που διανύουν το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Για τη συγκεκριμένη έρευνα οι επιστήμονες συνέκριναν 2.110 εγκύους οι οποίες είχαν νοσηλευθεί με πρωινή ναυτία κατά το πρώτο τρίμηνο με 9.783 εγκύους οι οποίες δεν είχαν χρειαστεί νοσηλεία.

Διαπίστωσαν ότι οι έγκυοι της πρώτης ομάδας (που είχαν και τα σοβαρότερα συμπτώματα), είχαν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν κορίτσια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι για τη συσχέτιση ευθύνονται ορισμένες ορμόνες που παράγονται από τα θηλυκά έμβρυα.

Διαβάστε επίσης:
Φύλο μωρού: Φαίνεται από το σχήμα της κοιλιάς;
Φύλο μωρού: Πόσο αξιόπιστο είναι το υπερηχογράφημα;