ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα: Το ρόφημα που σας βοηθά να μην ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν στη μάχη για την οριστική απώλεια των παραπανίσιων κιλών.

Νέα έρευνα: Το ρόφημα που σας βοηθά να μην ξαναπάρετε τα χαμένα κιλά

Μπαίνουν έτσι στο φαύλο κύκλο της απώλειας και επαναπρόσληψης βάρους, το γνωστό και ως φαινόμενο γιο-γιο, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι δυσκολότερο και από το να χάσει κάποιος βάρος, είναι να μην το ξαναπάρει.

Οι επιστήμονες βρήκαν τώρα ένα ανέλπιστο σύμμαχο στην προσπάθεια να μην ξαναπάρει κάποιος τα χαμένα κιλά.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Ανόβερο στη Γερμανία, υποστηρίζουν ότι η τακτική κατανάλωση δύο έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ μπορεί να βοηθήσουν τον οργανισμό να αντισταθεί στην σταδιακή επαναπρόσληψη των περιττών κιλών που έχουν χάσει. Την ίδια επίδραση φαίνεται να έχουν και άλλα ροφήματα, πλούσια σε καφεΐνη.

Οι ειδικοί μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ 494 ανδρών και γυναικών που είχαν πάρει μέρος σε μελέτη απώλειας βάρους. Όσοι κατάφερναν να χάσουν βάρος, έπιναν κατά μέσο όρο δύο με τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, συγκριτικά με όσους δεν είχαν χάσει κιλά ή είχαν χάσει αλλά τα είχαν ξαναπάρει στη συνέχεια.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η καφεΐνη ενισχύει την καθημερινή δαπάνη ενέργειας κατά 5% περίπου. Άρα, η κατανάλωση δύο έως τεσσάρων ροφημάτων πλούσιων σε καφεΐνη μπορεί να συντελέσει στη μη επαναπρόσληψη των περιττών κιλών.

«Επίσης, οι λάτρεις του καφέ είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, από εκείνους που έπιναν ελάχιστη ή καθόλου καφεΐνη. Και αυτό τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι η αυξημένη πρόσληψη καφεΐνης έχει ήδη αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην απώλεια βάρους και τώρα η μελέτη δείχνει ότι λειτουργική και ως ασπίδα ενάντια στην επαναπρόσληψη των περιττών κιλών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Clinical Nutrition.

Διαβάστε επίσης:

Καφές: Ποιο είδος είναι πιο υγιεινό, ποιο έχει περισσότερη καφεΐνη

Μήπως είστε εθισμένοι στον καφέ; Πώς θα το καταλάβετε