ΥΓΕΙΑ

Viral video: Δείτε στο Youtube πώς να κάνετε ένα μωρό να σταματήσει αμέσως να κλαίει!

Το κλάμα είναι για τα μωρά ένας τρόπος επικοινωνίας με το περιβάλλον τους. Με το κλάμα δείχνουν ότι πεινούν, ότι νυστάζουν, ότι πονούν, ότι φοβούνται και όχι μόνο.

Viral video: Δείτε στο Youtube πώς να κάνετε ένα μωρό να σταματήσει αμέσως να κλαίει!

Είναι δύσκολο λοιπόν για τους γονείς να καταλάβουν τι θέλει να πει το μωρό με το κλάμα του. Μερικές φορές μάλιστα το κλάμα δείχνει απλώς δυσφορία και δεν σταματά για ώρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο παιδίατρος Ρόμπερτ Χάμιλτον παρουσιάζει τη “Λαβή” (The Hold), έναν πολύ απλό αλλά απίστευτα αποτελεσματικό τρόπο να κρατήσετε το μωρό σας για να σταματήσει να κλαίει μέσα σε δευτερόλεπτα!

{youtube}j2C8MkY7Co8{/youtube}

Τα τέσσερα βασικά βήματα για να εφαρμόσετε τη “Λαβή”:

1. Σταυρώνετε τα χέρια του μωρού επάνω στο στήθος του, με το αριστερό χέρι επάνω από το δεξί.

2. Τοποθετείτε την παλάμη του “αδύναμου” χεριού σας (δηλ. όχι του χεριού με το οποίο γράφετε) επάνω από τα χέρια του μωρού, με την παλάμη να στηρίζει ταυτόχρονα το πηγούνι του μωρού ώστε να μη γέρνει προς τα κάτω.

3. Με την παλάμη του “δυνατού” σας χεριού (δηλ. του χεριού με το οποίο γράφετε) “αγκαλιάζετε” την πάνα του μωρού, κρατώντας το μωρό σε γωνία 45 μοιρών.

4. Κουνάτε πολύ απαλά το μωρό πάνω-κάτω, μπρος-πίσω, γύρω-γύρω κ.λπ.

pa

Ο Δρ Χάμιλτον διευκρινίζει πως η γωνία των 45 μοιρών εξασφαλίζει πως το κεφάλι του μωρού δεν θα γείρει προς τα πίσω κι έτσι θα διατηρείτε τον απόλυτο έλεγχο της κίνησης. Η “Λαβή” είναι εξαιρετικά χρήσιμη κατά τους πρώτους 2 με 3 μήνες της ζωής του μωρού. Όσο το μωρό μεγαλώνει, το βάρος του αυξάνεται, οπότε μετά τους 3 μήνες γίνεται πιο δύσκολο να εφαρμοστεί η εν λόγω τεχνική.

Προσοχή: Ο Δρ Χάμιλτον επισημαίνει πως αν εφαρμόσετε τη “Λαβή” και το μωρό δεν σταματά να κλαίει, τότε ίσως πεινάει ή είναι άρρωστο.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο βίντεο! Έμβρυο «τραγουδά» μέσα στη μήτρα!
Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός νεογέννητου (εικόνα)