ΥΓΕΙΑ

Εφαρμογή: Υπολογίστε πότε πρέπει να πάει για ύπνο το παιδί σας

Το μυστικό για να ξυπνά το παιδί κάθε μέρα χαρούμενο και χωρίς να γκρινιάζει είναι να έχει κοιμηθεί τη σωστή ώρα το βράδυ.

Εφαρμογή: Υπολογίστε πότε πρέπει να πάει για ύπνο το παιδί σας

Τώρα μπορούν όλοι οι γονείς να σχεδιάσουν το ιδανικό πρόγραμμα ύπνου για το παιδί τους με τη βοήθεια της εφαρμογής Sleep Calculator for Kids.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε γονείς που έχουν παιδί ηλικίας 4 έως 18 ετών και υπολογίζει την ιδανική ώρα για ύπνο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού αλλά και την ώρα που πρέπει να ξυπνήσει.

bigstock Portrait of a boy sleeping und 82763330

Η τακτική που εφαρμόζουν ορισμένοι γονείς να βάζουν το παιδί για ύπνο όσο πιο νωρίς γίνεται δεν είναι πάντα σωστή, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς αυτό συνεπάγεται ότι το παιδί μπορεί να ξυπνήσει τη λάθος στιγμή, δηλαδή σε ακατάλληλο στάδιο του ύπνου.

Η εφαρμογή «υπόσχεται» ότι κάθε παιδί θα είναι πιο χαρούμενο και θα έχει περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα εάν ξυπνά την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή όταν τελειώνει ο ένας κύκλος του ύπνου και πριν ξεκινήσει ο επόμενος.

Η κατάλληλη ώρα να πάει το παιδί για ύπνο εξαρτάται από το πόσο διαρκεί ο κύκλος του ύπνου του παιδιού, κάτι που αλλάζει ανάλογα με την ηλικία, αλλά και το πόση ώρα χρειάζεται για να περάσει το παιδί σε βαθύ ύπνο, η οποία εκτιμάται κατά μέσο όρο στα 14 λεπτά.

Η εφαρμογή Sleep Calculator for Kids σχεδιάστηκε με τη βοήθεια γιατρών και εμπειρογνωμόνων σε θέματα ύπνου.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεταβείτε στην εφαρμογή.

Sleep Calculator for Kids

Διαβάστε επίσης:

Ύπνος & διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο
Ιδανικές ώρες ύπνου ανά ηλικία – Η νέα οδηγία (πίνακας)