ΥΓΕΙΑ

Αυτή η φωτογραφία αποκάλυψε ότι το μωρό έχει καρκίνο

Όπως οι περισσότερες νέες μητέρες, έτσι και η Άντρεα Τέμαραντζ δεν σταματούσε να βγάζει φωτογραφίες από την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος της, Ράιντερ.

Αυτή η φωτογραφία αποκάλυψε ότι το μωρό έχει καρκίνο

Κανείς δεν περίμενε όμως ότι αυτές οι φωτογραφίες τελικά θα έσωζαν τη ζωή του μικρού αγοριού.

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, η Άντρεα παρατήρησε ότι στις περισσότερες από αυτές υπήρχε μια παράξενη λάμψη στο αριστερό μάτι του Ράιντερ.

ryder temarantz

Πριν από δύο χρόνια περίπου, η Άντρεα είχε διαβάσει για ένα αντίστοιχο περιστατικό σε ένα ποστ στο Facebook. Θυμήθηκε ότι η λάμψη στο μάτι από το φλας της φωτογραφικής ήταν ένδειξη προβλήματος κι έτσι το ανέφερε στον παιδίατρο του τεσσάρων μηνών αγοριού.

Μέσα σε μία μόλις ημέρα, ο Ράιντερ διαγνώσθηκε με ρετινοβλάστωμα.

cb7b680a314d48359becfbf708ef70f5

(Πηγή φωτογραφίας: fundrazr.com)

Το ρετινοβλάστωμα είναι μια σπάνια μορφή καρκινικού όγκου που αναπτύσσεται στο μάτι και εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά κάτω των έξι. Εκτιμάται ότι το 40% των περιστατικών έχει γονιδιακή βάση, ωστόσο ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει το ρετινοβλάστωμα με κακές συνήθειες της μητέρας στην εγκυμοσύνη.

Η Άντρεα δεν είναι η πρώτη μητέρα που καταφέρνει να εντοπίσει το ρετινοβλάστωμα μέσα από μια φωτογραφία του παιδιού της. Αντίστοιχο περιστατικό καταγράφηκε τον περασμένο Μάιο στο Ιλινόι των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έχουν εκπονήσει μελέτες που καταδεικνύουν τη σημαντική συμβολή της ψηφιακής φωτογραφίας στον έγκαιρο εντοπισμό των πρώτων ενδείξεων του ρετινοβλαστώματος.

Δείτε κι αυτό:

Από αυτή τη φωτογραφία ανακάλυψαν πως το αγοράκι έχει καρκίνο
Ο τρυφερός μπαμπάς με το τατουάζ – Η φωτογραφία που έγινε viral
«Αποκεφαλίστηκε» σε τροχαίο όμως οι γιατροί συνέδεσαν και πάλι το κεφάλι (pics&vid)