ΥΓΕΙΑ

Όλες οι σύγχρονες εξελίξεις της Καρδιολογίας, στα Πανελλήνια Σεμινάρια των Καρδιολόγων στα Γιάννενα

Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας 2016, οργανώνει στα Ιωάννινα στο διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου 2016 (ξενοδοχείο Du Lac), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας την προσπάθεια για διαρκή επιμόρφωση των Καρδιολόγων της χώρας.

Όλες οι σύγχρονες εξελίξεις της Καρδιολογίας, στα Πανελλήνια Σεμινάρια των Καρδιολόγων στα Γιάννενα

Τα Σεμινάρια κάθε χρόνο, συγκεντρώνουν αμείωτο το ενδιαφέρον της Καρδιολογικής Κοινότητας, καθώς οι 14 Ομάδες Εργασίας της ΕΚΕ, λειτουργώντας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων ομάδων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, παρουσιάζουν επίκαιρη και πολύπλευρη επιστημονική γνώση στον τομέα με τον οποίο ασχολούνται, η οποία διαχέεται στους εκατοντάδες Καρδιολόγους που παρακολουθούν επί τρεις ημέρες το συνέδριο.

Στα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας θα γίνει, ανάμεσα σε άλλα, αναφορά:

• Στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν την καρδιακή βηματοδότηση και απινίδωση (και ιδιαίτερα στους βηματοδότες χωρίς ηλεκτρόδια) και στον υποδόριο απινιδωτή, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη θεραπεία των ασθενών με διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.

• Στην ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών κέντρων, στη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές καταγραφές, καθώς και στην ανάγκη για μια αποτελεσματική ελληνική καταγραφή ασθενειών όπως των βαλβιδοπαθειών.

• Στους νέους προβληματισμούς που προέκυψαν σχετικά με τις διακαθετηριακές θεραπείες.

• Στα νέα δεδομένα σε σχέση με τη φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη από τα καρδιοαγγειακά Νοσήματα, στη φαρμακευτική θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ κ.ά.

• Στην αξία της έγκαιρης διάγνωσης και κυρίως της βελτίωσης των χειρουργικών τεχνικών που έχουν αλλάξει δραστικά την πρόγνωση των Συγγενών Καρδιοπαθειών και έχουν αυξήσει την επιβίωση των ασθενών μέχρι την ενηλικίωση.

• Στην προσανατολισμένη κλινικά χρήση των απεικονιστικών τεχνικών στην καθημερινή καρδιολογική πρακτική και στην αποσαφήνιση των επιμέρους πλεονεκτημάτων κάθε επιμέρους τεχνικής σε δεδομένα κλινικά σενάρια.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πέρα από την πραγματοποίηση επιστημονικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, με κοινωνική ευαισθησία και διάθεση για προσφορά στον άνθρωπο, αναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης των πολιτών για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, που καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πρόληψης υγείας και κοινωνικής πολιτικής, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, αποστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας -αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα, μέλη του Δ.Σ., Καρδιολόγους και νοσηλευτές- θα πραγματοποιήσει προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά του Οικοτροφείου της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ στην Πωγωνιανή.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου (ώρες 12.00-16.00μ.μ., αίθουσα «Δ. Χατζής» -Παλαιά Σφαγεία- του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων) θα γίνει Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, σε εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, σε μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σε νοσηλευτικό προσωπικό και σε κάθε πολίτη.

Την ίδια μέρα τo απόγευμα (ώρες 18.30-20.30μ.μ., ξενοδοχείο Grand Serai) καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν τους πολίτες -με μια σειρά σύντομων και εύληπτων ομιλιών- για την Πρόληψη από τις Ιατρικές Παθήσεις.

Συγκεκριμένα:
Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας- Πρωτογενής Πρόληψη: μία διά βίου πρόκληση
Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας-Υπέρταση
Ευάγγελος Μάτσακας, Διευθυντής Καρδιολογίας- Κάπνισμα
Λάμπρος Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας- Παχυσαρκία
Σταυρούλα Τσιάρα, Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας- Σακχαρώδης Διαβήτης
Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Στείρωσης- Γυναίκα και Καρδιά
Στυλιανός Χαντανής, Διευθυντής Καρδιολογίας-Μεταβολικό Σύνδρομο
Στέφανος Φούσας, Σ. Διευθυντής-Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας-Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.
Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Γρ. Φούσας και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κων/νος Τσιούφης.

Τόσο τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας όσο και οι προαναφερθείσες δράσεις θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της Συνέντευξης Τύπου, με ομιλητές τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μπέγκα και τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 12.30μ.μ., στο Γραφείο Δημάρχου, στο κεντρικό Δημαρχείο.

Διαβάστε ακόμη: