ΥΓΕΙΑ

Αυχενικό σύνδρομο: Ανακουφιστείτε άμεσα από τον πόνο

Ο πόνος στον αυχένα ταλαιπωρεί πολύ συχνά τους υπαλλήλους γραφείου, καθώς παραμένουν καθηλωμένοι μπροστά στον υπολογιστή ή σκυμμένοι επάνω από έγγραφα για αρκετές ώρες την ημέρα.

Αυχενικό σύνδρομο: Ανακουφιστείτε άμεσα από τον πόνο

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του αυχενικού, καθώς ανακουφίζουν σημαντικά από τον πόνο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για το Εργασιακό Περιβάλλον της Δανίας, στην οποία συμμετείχαν 42 γυναίκες ηλικίας 36 έως 52 ετών, έδειξε ότι τρεις συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου έως και κατά 80%.

Για να δείτε αποτελέσματα, θα πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και αναμένεται να δείτε βελτίωση εντός τριών μηνών. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και των τραυματισμένων ιστών.

Για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις, τα γόνατα θα πρέπει να είναι λίγο λυγισμένα και να κρατάτε βαράκια. Επαναλαμβάνετε κάθε άσκηση κάνοντας τρία σετ των 8-12 επαναλήψεων.

1. Ανύψωση ώμων

1neck

Κρατάτε τα χέρια τεντωμένα πλάι στο σώμα, με τις παλάμες να κοιτάζουν τον κορμό. Ανεβάζετε τους ώμους μέχρι το ύψος των αυτιών, κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.

2. Ανοίγματα

3neck

Σκύβετε προς τα εμπρός και τεντώνετε τα χέρια, με τις παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, σφίγγετε τους μύες της ωμοπλάτης και τεντώνετε τα χέρια στο πλάι, παράλληλα με το έδαφος. Κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.

3. Ανύψωση χεριών

2neck

Με τον κορμό τεντωμένο, κρατάτε τις παλάμες μπροστά από τους μηρούς. Ανοίγετε τους αγκώνες προς τα έξω και ανεβάζετε τις παλάμες έως το ύψος της κλείδας. Κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζετε.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε επίσης τρεις ασκήσεις γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο στον αυχένα.

Διαβάστε επίσης:

Με ποια άσκηση θα ρίξετε την πίεση

Τα συμπτώματα που δείχνουν καρκίνο στο συκώτι