ΥΓΕΙΑ

Σακχαρώδης Διαβήτης & Καρδιαγγειακά Νοσήματα: Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω – Αντιμετωπίζω

Με πρωτοβουλία του Τομέα Υγείας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 από τις 12.00 έως τις 15.00, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους (στο ύψος της οδού Μητροπόλεως), δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης & Καρδιαγγειακά Νοσήματα: Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω – Αντιμετωπίζω».

Σακχαρώδης Διαβήτης & Καρδιαγγειακά Νοσήματα: Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω – Αντιμετωπίζω

Οι σπουδαστές του Τομέα Υγείας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, τα αίτια πρόκλησης και μεθόδους πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Εν συνεχεία, οι σπουδαστές των Τομέων Β. Φυσικοθεραπείας και Προπονητικής, θα δίνουν συμβουλές άσκησης και fitness προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας και επαναφοράς φυσικής κατάστασης για τους νοσούντες.

Παράλληλα, οι σπουδαστές του Τομέα Διαιτολογίας & Διατροφής, θα μοιράζουν ειδικά διατροφικά tips για διαβητικούς και καρδιοπάθειες, ενώ ο Τομέας Επισιτισμού, θα μοιράζει στο σημείο απολαυστικά σνακ, ειδικά παρασκευασμένα για διαβητικούς.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η προαγωγή των αξιών του εθελοντισμού και της κοινωνικότητας στους σπουδαστές μας, σε συνδυασμό με την ενημέρωση των συμπολιτών μας, γύρω από ένα μείζον θέμα της εποχής μας.

Η εκδήλωση τελείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης!