ΥΓΕΙΑ

Τα εσώρουχα στον ύπνο βλάπτουν σοβαρά την υγεία, υποστηρίζουν οι ειδικοί!

Συνήθως, τις κρύες νύχτες του χειμώνα κοιμόμαστε φορώντας πιτζάμες, ενώ το καλοκαίρι επιλέγουμε πιο ελαφρύ ρουχισμό, όπως ένα κοντομάνικο μπλουζάκι ή και μόνο τα εσώρουχά μας.

Τα εσώρουχα στον ύπνο βλάπτουν σοβαρά την υγεία, υποστηρίζουν οι ειδικοί!

Οι ειδικοί επισημαίνουν όμως ότι, εάν το επιτρέπουν οι θερμοκρασίες, καλό είναι να αποφεύγουμε ακόμη και τα εσώρουχα στον ύπνο!

bigstock Handsome shirtless athletic yo 88085792

Ο ύπνος χωρίς ρούχα και εσώρουχα επιτρέπει στα γεννητικά όργανα να «αναπνέουν» ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων και η επακόλουθη εκδήλωση λοιμώξεων.

Στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αναπτύσσονται βακτήρια, ιδιαίτερα εάν παρατηρείται έντονη εφίδρωση. Εκτιμάται ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους άντρες, καθώς ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά και η γονιμότητά τους.

«Συχνά λέω στους ασθενείς μου να κοιμούνται χωρίς εσώρουχα», δηλώνει η Δρ Αλίσα Ντουέκ, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο της Γυναικολογίας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τη γιατρό, εάν τα γεννητικά όργανα παραμένουν μονίμως καλυμμένα, ιδιαίτερα εάν το ύφασμα του εσώρουχου δεν επιτρέπει την απορρόφηση του ιδρώτα, αναπτύσσεται στην περιοχή υγρασία, η οποία επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Αποτέλεσμα αυτού είναι συχνά η φαγούρα, ο δερματικός ερεθισμός και οι λοιμώξεις του δέρματος.

bigstock Beautiful Young Woman In Bed 65111260

Η Δρ Ντουέκ συνιστά σε όσους επιμένουν να φορούν εσώρουχα στον ύπνο να επιλέγουν τουλάχιστον βαμβακερά υφάσματα και εσώρουχα με άνετη εφαρμογή. Το κλασικό λευκό, φαρδύ «εσώρουχο της γιαγιάς» είναι ιδανικό για τον ύπνο, τονίζει η γιατρός!

Ο Δρ Μπράιαν Στάιχνερ, διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου του Νιου Τζέρσεϊ αναφέρει με τη σειρά του ότι η ποιότητα του σπέρματος μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τα εσώρουχα, καθώς αναπτύσσονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του ύπνου. «Τα γεννητικά όργανα πρέπει να έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία για να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής του σπέρματος», αναφέρει ο ειδικός.

Εκτός από τη γονιμότητα, ο ύπνος χωρίς ρούχα και εσώρουχα ωφελεί και την αρτηριακή πίεση, καθώς όταν το σώμα δροσίζεται επαρκώς τα επίπεδα της πίεσης παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Στρινγκ ή... εσώρουχο της γιαγιάς; Ποια η γνώμη των ειδικών

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν κοιμηθείτε

Πώς να διαμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας για καλύτερο ύπνο (γράφημα)

Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο πρέπει να διαρκεί για να μη βλάψει την καρδιά