ΥΓΕΙΑ

Βιντεοπαιχνίδια: Από ποια δερματική πάθηση κινδυνεύουν όσοι παίζουν πολλές ώρες

Αν ανήκετε στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ως προς τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτά.

Βιντεοπαιχνίδια: Από ποια δερματική πάθηση κινδυνεύουν όσοι παίζουν πολλές ώρες

Ομάδα Ελβετών ερευνητών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την Ιατρική Σχολή της Γενεύης, εξηγούν ότι όσοι ξεπερνούν τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη χρήση τους, κινδυνεύουν από μια δερματική πάθηση που προκαλεί επώδυνες αλλοιώσεις στις παλάμες, όμοιες με αυτές που παρατηρούνται στα πέλματα των παιδικών ποδιών μετά από βαριά σωματική δραστηριότητα.

Η εν λόγω απειλή λέγεται «παλαμική ιδρωταδενίτιδα» και προκαλείται από τη σφιχτή συγκράτηση του τηλεχειριστηρίου και τη μανιώδη πίεση των κουμπιών.

bigstock Testing New Game 90869987

Η σφιχτή και διαρκής λαβή του τηλεχειριστηρίου μαζί με την επαναλαμβανόμενη πίεση των κουμπιών παράγουν μικρές αλλά διαρκείς βλάβες στις επιφάνειες των παλαμών.

Η υπερβολική ενασχόληση με τα βίντεο-παιχνίδια έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ειδικών και αποτελεί πλέον θέμα δημόσιας υγείας, καθώς μπορεί να προκαλέσει εξαρτητική συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε μια ευρεία κλίμακα ψυχολογικών προβλημάτων.

Άλλες μελέτες έχουν εντοπίσει την οξεία τενοντίτιδα ως απόρροια της κατάχρησης των παιχνιδο-μηχανών.

Διαβάστε επίσης:

Video games και Αλτσχάιμερ: Τι λένε οι επιστήμονες

Η επίδραση της τεχνολογίας στον ύπνο των παιδιών

Πώς τα video games βελτιώνουν την όρασή μας!