ΥΓΕΙΑ

Με σύνθημα «Ανεξαρτησία» αφιερωμένη στην Πολλαπλή Σκλήρυνση η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

Η Merck, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, οργανώνει και συμμετέχει σε πλήθος δραστηριοτήτων για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της και του κοινού παγκοσμίως, με στόχο να μεταδώσει το φετινό σύνθημα: «Ανεξαρτησία».

Με σύνθημα «Ανεξαρτησία» αφιερωμένη στην Πολλαπλή Σκλήρυνση η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου έχει θεσπιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και συντονισμένες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι η «Ανεξαρτησία» και εορτάζεται σήμερα, 25 Μαΐου 2016. Ο όρος «Ανεξαρτησία» δεν αναφέρεται μόνο στην απασχόληση καθώς περιλαμβάνει και όλους τους τρόπους με τους οποίους οι ασθενείς με ΠΣ επιτυγχάνουν να είναι ανεξάρτητοι.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Merck στην Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια ενημέρωσης. Υιοθετώντας το φετινό σύνθημα και παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς, έχει οργανώσει και υλοποιεί μία ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω της σωστής ενημέρωσης γι’ αυτή τη χρόνια πάθηση που αγγίζει κυρίως τις νεαρές ηλικίες, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

World MS Day 2016 1

Με όχημα το ποδήλατο που εκφράζει την Ανεξαρτησία, οι δράσεις της καμπάνιας ενημέρωσης περιλαμβάνουν:

- Δημιουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας (microsite) www.MSday.gr στην οποία παρέχονται πληροφορίες για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
- Δημιουργία εταιρικής σελίδας (προφίλ) Facebook https://www.facebook.com/MSdaygr-1733596340218756/
- Ενημερωτικό σποτ στο ραδιόφωνο και διαφημιστικό banner στο internet με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση.

Οι δράσεις της Merck κορυφώθηκαν με:

- Την οικονομική υποστήριξη στο Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑΜΣκΠ) για τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Κοραή την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΠΣ (24 Μαΐου 2016), που εξελίχθηκε σε γιορτή με μουσική από dj, ξυλοπόδαρο και ανάρτηση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα #MSdaygr, #MSday24 και #StrongerthanMS.
Η Merck επιχορήγησε και την εκτύπωση των ενημερωτικών εντύπων για την ΠΣ που διανεμήθηκαν από τον ΣΑΜΣκΠ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα.

- Εκδήλωση στα γραφεία της Μerck ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας (25 Μαΐου 2016) για την ΠΣ, όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τι σημαίνει για εκείνους «Ανεξαρτησία», σε έναν τοίχο γεμάτο ευχές και μηνύματα.
Επίσης, δημιουργήθηκε και προβλήθηκε στη Merck ένα video από τους εργαζόμενους στην Ομάδα Νευρολογίας, στο οποίο εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για τους ασθενείς με ΠΣ και τη σημασία της δέσμευσης της Merck στον τομέα αυτό.

Η Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Η Μerck, με επίκεντρο τον άνθρωπο, συμβάλλει ενεργά και είναι δίπλα στους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, πάντα σε εναρμόνιση με το παγκόσμιο εταιρικό μας σύνθημα “As One For Patients”.
Η Ανεξαρτησία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ισορροπία κάθε ανθρώπου, και ειδικότερα ενός ασθενή με ΠΣ. Ευελπιστούμε ότι με τις δράσεις και τη δική μας ενεργή συμμετοχή, θα ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και θα συμβάλλουμε ώστε ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποι με ΠΣ να νιώσουν και να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι».

Διαβάστε ακόμη:

Εκστρατεία της Novartis για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, με «Προορισμό Μια καλύτερη Ζωή. Σκέψου θετικά»

Μία νέα ημέρα για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Επαναστατική θεραπεία από την Genesis Pharma

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ανέλπιστα αποτελέσματα χάρη σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα