ΥΓΕΙΑ

Συστήνεται και στην Ελλάδα, Ιατρικός Οργανισμός για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων

O Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, SAFE (Stroke Alliance For Europe), ο οποίος αντιπροσωπεύει ομάδες ασθενών απ’ όλη την Ευρώπη με αμοιβαίο σκοπό την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων μέσω εκπαίδευσης, ως και την ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα για θέματα ασθενών, πραγματοποιεί συνάντηση στην Αθήνα, με θέμα την υποστήριξη του ασθενή με εγκεφαλικό, την ενημέρωση για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αποκατάσταση μετά ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συστήνεται και στην Ελλάδα, Ιατρικός Οργανισμός για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων

Η διάσκεψη θα φιλοξενηθεί φέτος στην Αθήνα, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα η σύσταση του Οργανισμού στην Ελλάδα.

Ο κ. Αλέξανδρος Κορτσάρης, εκ μέρους της Ελληνικής Συμμαχίας – Συνεργασίας για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια καθώς και o Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Βαδικόλιας θα καλωσορίσουν τον Πρόεδρο της S.A.F.E Europe, κ. John Barrick και τις αντιπροσωπείες των χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου και τα κύρια θέματα θα είναι η αυτοδιαχείριση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, η επαφή με ασθενείς που έχουν επιβιώσει από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, η σχέση ασθενούς-γιατρού, η πρόληψη και η αντιμετώπιση.

f7cff9bca2c0f38b56e54448df748073 L

Η σημασία της σύστασης του οργανισμού και στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική, καθώς δημιουργείται μία συμμαχία - συνεργασία για το εγκεφαλικό με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (S.A.F.E.) αλλά και ελληνικές επιστημονικές εταιρείες όπως η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων, φορείς, επαγγελματίες υγείας, εθελοντικές δομές υποστήριξης, φροντιστές και ασθενείς.

Στόχος είναι να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια τόσο για την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, και αντιμετώπιση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, όσο και στις αρμόδιες αρχές και φορείς που χαράσσουν την πολιτική υγείας για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση, φροντίδα και αποκατάσταση του ασθενή με εγκεφαλικό σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη:

Ασπιρίνη αμέσως μετά το εγκεφαλικό για πρόληψη σοβαρότερου επεισοδίου

Μοναξιά: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια & εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το υπεύθυνο γονίδιο ανακάλυψαν οι επιστήμονες