ΥΓΕΙΑ

Πλαστικά παιχνίδια: Πότε απειλούν την υγεία των παιδιών

Τα πλαστικά παιχνίδια μπορούν να γίνουν απειλητικά για την υγεία των παιδιών, λόγω των ιών που επιβιώνουν στην επιφάνειά τους.

Πλαστικά παιχνίδια: Πότε απειλούν την υγεία των παιδιών

Οι ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας μέτρησαν πόση ώρα επιζούν οι ιοί στην επιφάνεια των πλαστικών παιχνιδιών.

Όταν τα επίπεδα υγρασίας ήταν 60% οι ιοί επιβίωναν έως και 24 ώρες. Όταν τα επίπεδα της υγρασίας ήταν 40% ο ιοί επιβίωναν στα πλαστικά παιχνίδια δέκα ώρες μετά.

Οι επιστήμονες αναφέουν ότι οι ιοί, όπως αυτός της γρίπης, επιβιώσουν στην επιφάνεια των πλαστικών παιχνιδιών αρκετά ώστε να προκαλούν στα παιδιά λοιμώξεις.

bigstock Little Kid Boy Playing With Pl 103308287

«Οι άνθρωποι σπάνια σκέφτονται ότι μπορεί να κολλήσουν έναν ιό ακουμπώντας ένα αντικείμενο. Πιστεύουν ότι τους “κολλούν” μόνο από άλλους ανθρώπους. Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα επειδή βάζουν τα χέρια τους αλλά και τα αντικείμενα στο στόμα και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Dr Richard Bearden.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή στην καθαριότητα και την απολύμανση των παιχνιδιών σε μέρη που βρίσκονται πολλά παιδιά, όπως οι χώροι των ιατρείων, οι παιδότοποι και οι παιδικοί σταθμοί.

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα μετά από γρίπη ή κρυολόγημα;

Τεστ υγιεινής: Πόσο... καθαρές είναι οι συνήθειές σας;

Συχνές λοιμώξεις στα παιδιά: Ποιον άγνωστο κίνδυνο εγκυμονούν