ΥΓΕΙΑ

CAFE SCIENTIFIQUE : Η σχέση ανθρώπου και κουνουπιών

Τη σχέση ανθρώπου και κουνουπιών και τις επιπτώσεις πουεπιφέρουν τα κουνούπα στην υγεία μας είναι το θέμα της δεύτερης ομιλίας τουθεσμού CAFE
CAFE SCIENTIFIQUE : Η σχέση ανθρώπου και κουνουπιών

Τη σχέση ανθρώπου και κουνουπιών και τις επιπτώσεις πουεπιφέρουν τα κουνούπα στην υγεία μας είναι το θέμα της δεύτερης ομιλίας τουθεσμού CAFE SCIENTIFIQUE. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου,με ομιλητή τον κ. Αντώνη Μιχαηλάκη, Ερευνητή στο Τμήμα Εντομολογίας καιΓεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

H ελεύθερη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων μέσω του εμπορίουκαι των ταξιδιών έχει διευκολύνει την εξάπλωση των μη ιθαγενών ειδών(non-native species) σε ολόκληρη τη γη. Τα φυτά και τα ζώα που μπαίνουν σενέους βιότοπους, ενδέχεται να αλλοιώσουν τη φυσική χλωρίδα ή και πανίδα και ναβλάψουν το περιβάλλον ακόμη και τον άνθρωπο. Αυτοί οι οργανισμοί είναι γνωστοίως «χωροκατακτητικά είδη» (invasive species). Ένας εκπρόσωπος της ομάδας αυτήςείναι το Ασιατικό κουνούπι τίγρης (Aedes albopictus).

Τι συνέπειες θα έχει αυτό; Ποιοι νέοι υγειονομικοί καιπεριβαλλοντικοί κίνδυνοι θα ανακύψουν;

Οι ομιλίες του CAFE SCIENTIFIQUE, οι οποίεςπραγματοποιούνται με τη στήριξη του ALBA Graduate Business School at TheAmerican College of Greece, διεξάγονται στο χώρο του Άστυ 68 (Κωσταντινουπόλεως68, κοντά στη στάση μετρό Κεραμεικός, 210 3466896), μια φορά το μήνα, ημέραΤρίτη (19:00).