ΥΓΕΙΑ

Merck Serono: 22 και πλέον προγράμματα σε στάδιο ανάπτυξης για τον καρκίνο

Περισσότερα από 22 προγράμματα σε πρώιμο και προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, στοχεύοντας σε διαφόρους καρκίνους με δύσκολη θεραπεία, περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανάπτυξης προϊόντων ογκολογίας και ανοσο- ογκολογίας της Merck Serono.

Merck Serono: 22 και πλέον προγράμματα σε στάδιο ανάπτυξης για τον καρκίνο

Ειδικότερα, τα νέα δεδομένα από εννέα υπό έρευνα χημικές ενώσεις του προγράμματος ανάπτυξης προϊόντων ογκολογίας και ανοσο-ογκολογίας συμπεριελήφθησαν στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ από 30 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου.

Αυτά τα δεδομένα είναι αντιπροσωπευτικά της δέσμευσης της Merck για έρευνα και ανάπτυξη στην ογκολογία και ανοσο-ογκολογία και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς με φαρμακευτικά σκευάσματα που αναπτύσσονται εσωτερικά, καθώς και εκείνων που εξαγοράζονται και αναπτύσσονται μαζί με στρατηγικούς εταίρους της εταιρείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάσαμε τα πιο πρόσφατα δεδομένα από την ανάπτυξη υποψήφιων ογκολογικών θεραπειών, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων από τη Φάσης Ι μελέτη του πολλά υποσχόμενου μονοκλωνικού αντισώματος anti-PD-L1 – ένα ορόσημο κλειδί που τονίζει τη δυναμική του προγράμματός ανάπτυξης προϊόντων ανοσο-ογκολογίας», δήλωσε η Belén Garijo, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Merck Serono.

«Μέσα από το φάσμα των προσπαθειών μας, από την ανακάλυψη μέχρι την ανάπτυξη, έχουμε τους ασθενείς στο κέντρο των δραστηριοτήτων μας, με στόχο τη μετατροπή της καινοτόμου έρευνας σε διαφοροποιημένα φάρμακα, προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες».

Το πρόγραμμα ανάπτυξης προϊόντων ογκολογίας και ανοσο-ογκολογίας της Merck Serono περιλαμβάνει περισσότερα από 22 προγράμματα σε πρώιμο και προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, στοχεύοντας σε διαφόρους καρκίνους με δύσκολη θεραπεία. Αξιοσημείωτα δεδομένα για παρουσίαση στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) περιλαμβάνουν δεδομένα από το υπό έρευνα anti-PD-L1 μονοκλωνικό αντίσωμα (MSB0010718C) και τον υπό έρευνα αναστολέα c-Met (MSC2156119J), και τα δύο για προχωρημένους συμπαγείς κακοήθεις όγκους, και το TH-302, ένα υπό έρευνα προφάρμακο που ενεργοποιείται σε κατάσταση υποξίας, για πολλαπλό μυέλωμα και γλοιοβλάστωμα.