ΥΓΕΙΑ

Πώς να διαμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας για καλύτερο ύπνο (γράφημα)

Ταλαιπωρείστε από αϋπνίες, διακοπές του ύπνου μέσα στη νύχτα ή σύντομη διάρκεια ύπνου;

Πώς να διαμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας για καλύτερο ύπνο (γράφημα)

Απολαύστε περισσότερο και πιο ποιοτικό ύπνο κάνοντας μερικές αλλαγές στην κρεβατοκάμαρά σας!

sleep infographic largerfont 0

- Βάψτε τους τοίχους σε αποχρώσεις του μπλε: Το μπλε είναι ένα από τα χρώματα που μας χαλαρώνουν και μας βοηθά να απολαύσουμε περισσότερες ώρες ύπνου.

- Ρυθμίστε σωστά το θερμοστάτη: Η θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό διαταράσσεται ο κύκλος του ύπνου.

- Κάντε αρωματοθεραπεία με λεβάντα: Ανάψτε ένα αρωματικό κερί πριν κοιμηθείτε ή τοποθετήστε στην κρεβατοκάμαρα κάποιο αρωματικό χώρου με άρωμα λεβάντας. Η μυρωδιά της λεβάντας μειώνει τους παλμούς της καρδιάς και ρίχνει την πίεση, οπότε επιφέρει τη χαλάρωση και χαρίζει ξεκούραστο ύπνο.

- Στρώστε το κρεβάτι σας: Αν και ορισμένοι ειδικοί τάσσονται υπέρ του ακατάστατου κρεβατιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι το κρεβάτι μας πρέπει να είναι στρωμένο ώστε να μας εμπνέει ηρεμία.

- Αλλάζετε συχνά τα σεντόνια: Η μεθυστική μυρωδιά του απορρυπαντικού και του μαλακτικού εύλογα συνδέεται με τον καλύτερο ύπνο, αφού μας προδιαθέτει θετικά να χωθούμε κάτω από τα σκεπάσματα και να χαλαρώσουμε!

- Ελέγξτε την ηχορύπανση: Τοποθετήστε στο κομοδίνο μια συσκευή παραγωγής ήχων (π.χ. κύματα, κελάιδισμα πουλιών) ή μια συσκευή παραγωγής λευκού ήχου που «μπλοκάρει» τη φασαρία εκτός κρεβατοκάμαρας.

Πηγή: prevention.com

Διαβάστε επίσης:

Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο πρέπει να διαρκεί για να μη βλάψει την καρδιά

Πόσο επιβραδύνεται ο μεταβολισμός λόγω έλλειψης ύπνου

Πόσο περισσότερο ύπνο χρειάζονται οι γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες