ΥΓΕΙΑ

Τσάι: Η προστατευτική του δράση ενάντια σε καρδιοπάθεια και καρκίνο

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα είναι καλύτερα προστατευμένοι έναντι κάποιων ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.

Τσάι: Η προστατευτική του δράση ενάντια σε καρδιοπάθεια και καρκίνο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τσάι όχι μόνο δεν αφυδατώνει επειδή περιέχει καφεΐνη, αλλά ενυδατώνει εξίσου καλά με το νερό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει προστασία εναντίον της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει.

Τα φλαβονοειδή είναι μια ομάδα συστατικών που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και υπάρχουν σε αφθονία στα φύλλα του τσαγιού. Μελέτες έχουν δείξει πως τα συστατικά αυτά προλαμβάνουν τις κυτταρικές βλάβες, οι οποίες κρύβονται πίσω από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.

bigstock Heart Attack Or Cardiac Arrest 123895799

Μελέτη που έγινε για λογαριασμό του Συμβουλίου Τσαγιού της Βρετανίας, το οποίο όμως δεν είχε ανάμειξη στην ανάλυση των στοιχείων, και ανέλυσε στοιχεία από προγενέστερες ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν τις επιδράσεις που έχει στην υγεία η κατανάλωση τσαγιού, έδειξε ότι η κατανάλωση τριών έως τεσσάρων φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εμφράγματος και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, να προστατεύσει τα δόντια από τη συσσώρευση οδοντικής πλάκας και ίσως την τερηδόνα, καθώς και να ενισχύσει τα οστά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμη κι αν πιει κανείς ένα πραγματικά «δυνατό» φλιτζάνι τσάι ή καφέ, η ποσότητα του νερού που θα καταναλώσει θα υπερκαλύψει όση θα χάσει λόγω διέγερσης της αποβολής υγρών.

Επιπλέον, ένα φλιτζάνι τσάι περιέχει πολύτιμες ουσίες, τα φλαβονοειδή, αλλά και φθόριο, που είναι καλό για τα δόντια.

Διαβάστε επίσης:

Το απολαυστικό τσάι που ρίχνει την πίεση!