ΥΓΕΙΑ

Μα τι κούραση! 3 λόγοι που νιώθεις συνέχεια κατάκοπη

...κι ας κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ.

Μα τι κούραση! 3 λόγοι που νιώθεις συνέχεια κατάκοπη

Δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, νιώθεις να σέρνεσαι όλη μέρα και φτάνεις να ζητάς το πάπλωμά σου μόλις το ρολόι δείξει 10.00 μμ. Όχι, δεν είσαι η μόνη, καθώς το συγκεκριμένο αίσθημα μόνιμης κόπωσης είναι πιο συχνό φαινόμενο απ' όσο νομίζεις. Δεν μιλάμε για την κούραση που μπορεί να νιώθεις κάθε πρωί, όταν το προηγούμενο βράδυ ξενυχτάς σε clubs και μπαρ αλλά για τον ανεξήγητο λόγο που δε μπορείς να πάρεις τα πόδια σου ακόμα κι αν κοιμάσαι 8-9 ώρες κάθε νύχτα. Τι μπορεί να ευθύνεται λοιπόν;

Έλλειψη ήλιου

Μένουμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου, παίρνουμε όμως όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει να μας προσφέρει; Αν δε μπορείς να εξηγήσεις την κακή σου διάθεση και την επίμονη νύστα, η έλλειψη βιταμίνης D ίσως να είναι η απάντηση. Πρόκειται για το συστατικό που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν πως λειτουργεί συνδυαστικά με την ορμόνη του ύπνου (τη μελατονίνη).

Διόρθωσέ το: Μπορείς να πάρεις ένα μέρος βιταμίνης D από το φαγητό – ο σολωμός περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς και άλλα λιπαρά ψάρια, αυγά και δημητριακά. Αυτά όμως καλύπτουν μόνο το 10% της απαιτούμενης ποσότητας. Το φως του ήλιου και τα συμπηλρώματα είναι αυτό που χρειάζεσαι ως επί το πλείστον. Εξοπλίσου λοιπόν με τα απαραίτητα και φρόντισε να χαλαρώνεις στον ήλιο ένα 15λεπτο μέσα στην ημέρα – στην Ελλάδα ζούμε και είναι Ιούλιου, άρα δεν είναι και δύσκολο!

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr