ΥΓΕΙΑ

Κρυολόγημα: Το βότανο που βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση

Αν υποφέρετε από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, σίγουρα αναζητάτε φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν και θα σας βοηθήσουν να αναρρώσετε το ταχύτερο δυνατό.

Κρυολόγημα: Το βότανο που βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση

Δεν έχετε λοιπόν παρά να δοκιμάσετε το φασκόμηλο. Το βότανο αυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για την αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή του δράση και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα αν υποφέρετε από πονόλαιμο.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι οι γαργάρες.

Διαλύστε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 100 ml νερό ή ρίξτε 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου για 10 λεπτά σε μισό λίτρο καυτό νερό.

Θα χρειαστεί να κάνετε 2-3 φορές την ημέρα γαργάρες και να ακολουθήσετε τη θεραπεία συστηματικά, τουλάχιστον για 3 ημέρες.

sage tea

Μπορείτε επίσης να ρίξετε 10 φύλλα φρέσκο ή αποξηραμένο φασκόμηλο για 15 λεπτά μέσα σε ένα καυτό ποτήρι γάλα.

Σουρώστε και πιείτε το όσο είναι ζεστό. Το φασκόμηλο έχει αποξηραντικές ιδιότητες και θα επιδράσει άμεσα στους βλεννογόνους του αναπνευστικού.

Λόγω των αντισηπτικών και αποξηραντικών ιδιοτήτων του, το φασκόμηλο είναι πολύ αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση της καταρροής, γιατί βοηθάει να καθαρίσει ο βλεννογόνος της μύτης και των πνευμόνων από τις υπερβολικές εκκρίσεις.

Πίνετε ρόφημα με καυτό γάλα και 15-20 φύλλα φασκόμηλου 2-3 φορές την ημέρα, για όσο καιρό διαρκεί το συνάχι.

Διαβάστε επίσης:

Πονόλαιμος ή λοίμωξη από στρεπτόκοκκο; Πώς θα τα ξεχωρίσετε

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα