ΥΓΕΙΑ

Και όμως, υπάρχει μητρότητα μετά τον γυναικολογικό καρκίνο...

Εξαιρετικά χαρούμενος και περήφανος δηλώνει μετά την πρόσφατη γέννηση ενός υγιέστατου παιδιού από μία μητέρα που μόλις πριν δύο χρόνια βίωσε την περιπέτεια του γυναικολογικού καρκίνου και βγήκε νικήτρια, ο Δρ. Γιώργος-Μάριος Μακρής, MD, PhD, MSc, Ειδικός Γυναικολόγος-Ογκολόγος, πιστοποιημένος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολόγων Ογκολόγων (ESGO European Society of Gynaecological Oncology). 

Και όμως, υπάρχει μητρότητα μετά τον γυναικολογικό καρκίνο...

«Η χειρότερη έκπληξη που επιφυλάσσει η γυναικολογική εξέταση είναι η νεοδιάγνωση ενός καρκίνου», επισημαίνει, «με το αρχικό σοκ να διαδέχεται η αισιοδοξία ακόμα και για την ίαση, όταν η νεοπλασία είναι στα αρχικά της στάδια».

«Το ζενίθ όμως στην πρόοδο της ιατρικής είναι να καταφέρεις να προσφέρεις σε αυτή τη γυναίκα το δώρο της μητρότητας με ασφάλεια», προσθέτει ο Δρ. Μακρής, τονίζοντας πως «σήμερα, χάρις στο συνδυασμό των εξελίξεων στη γυναικολογική ογκολογία και την εμπειρία μιας παγκόσμιας βάσης δεδομένων με παρόμοιες περιπτώσεις, μπορούμε να καθοδηγούμε τις ασθενείς μας σε ασφαλείς οδούς για να πετύχουν το όνειρο της τεκνοποίησης».

Η εξειδίκευση επάνω στη γυναικολογική ογκολογία σήμερα αντιμετωπίζει όλο το φάσμα του γυναικολογικού καρκίνου (αιδοίο, κόλπος, τράχηλος, μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες) με εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και προσφέρει τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας σε όλες τις περιπτώσεις, διασφαλίζοντας με την κατάλληλη θεραπεία και υπό προϋποθέσεις, τη διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη χώρα μας τους τελευταίους 6 μήνες γεννήθηκαν δύο υγιή αγόρια από αντίστοιχα γενναίες γυναίκες, οι οποίες πριν από 3 χρόνια σε ηλικία μικρότερη των 35 ετών, πολέμησαν με το γυναικολογικό καρκίνο.

Διαβάστε ακόμη:

Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν «σβήνει» το δικαίωμα στη μητρότητα



Ο σωματότυπος της γυναίκας «προβλέπει» την εμφάνιση του καρκίνου

ΚΕΦΙ: Και όμως, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται κατά 100%

Καρκίνος μαστού: Τεκνοποίηση και θηλασμός πολύτιμη ασπίδα

Θηλασμός: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο πολλαπλής σκλήρυνσης