ΥΓΕΙΑ

Πώς θα αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι

Η αφυδάτωση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

Πώς θα αποφύγετε τις ουρολοιμώξεις το καλοκαίρι

Ένας ειδικός παρέχει συμβουλές για την αποφυγή των επώδυνων λοιμώξεων.

«Οι ασθενείς μπορούν να εμφανίσουν περισσότερες ουρολοιμώξεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης υγρών, ειδικά στους ιστορικούς καύσωνες που βιώνουμε», δήλωσε η Δρ. Maude Carmel, αναπληρώτρια καθηγήτρια ουρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο UT Southwestern, στο Ντάλας του Τέξας.

«Η αφυδάτωση είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου για τις ουρολοιμώξεις», πρόσθεσε.

Για να μειώσετε τις πιθανότητες να πάθετε ουρολοίμωξη το καλοκαίρι, η Carmel συνιστά να παραμένετε ενυδατωμένοι, πίνοντας τουλάχιστον δύο λίτρα υγρών κάθε μέρα.

Είναι επίσης σημαντικό να ουρείτε συχνά. Πηγαίνετε στην τουαλέτα τουλάχιστον κάθε τρεις ώρες. Ακολουθήστε διατροφή που θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τη δυσκοιλιότητα. Να ουρείτε πάντα μετά τη σεξουαλική επαφή.

Παρότι τα συμπληρώματα κράνμπερι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ουρολοίμωξης, ο χυμός κράνμπερι έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα στο συγκεκριμένο φρούτο για να αντιμετωπίσει τις ουρολοιμώξεις, σημείωσε η Carmel.

Τα σημάδια της ουρολοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου ή πόνο κατά την ούρηση, συχνοουρία, επιτακτική ούρηση και αίμα στα ούρα.

Πολλές άλλες παθήσεις μπορεί να μιμούνται τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης, γι' αυτό πρέπει να διαγνωστεί με καλλιέργεια ούρων. Μια απλή ανάλυση ούρων δεν αρκεί, σημειώνει η Carmel.

Κάποιος που εμφανίζει συμπτώματα που υποδηλώνουν ουρολοίμωξη, θα πρέπει να επισκεφτεί έναν γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο ουρολόγος μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της αιτίας των συχνών ουρολοιμώξεων, πάνω από τρεις το χρόνο, με επιπλέον εξετάσεις και αξιολογώντας άλλους κινδύνους.

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι, πίνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα υγρών καθημερινά, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Πηγή: healthday.com